USTUROIUL reduce GRĂSIMEA corporală la persoanele cu ficat gras

Un studiu recent (ianuarie 2016), realizat de oamenii de știință iranieni, a arătat că usturoiul poate reduce greutatea corporală și masa de grăsime la persoanele cu ficat gras.

O echipă de cercetători de la Universitatea de Științe Medicale din Isfahan a analizat efectele consumului de pudră de usturoi asupra compoziției corporale a pacienților cu boala ficatului gras non-alcoolic.

Potrivit experților în hepatologie, bolile ficatului nu mai sunt astăzi datorate în mod exclusiv consumului excesiv de alcool, ci mai ales alimentației greșite.

Incidența bolii ficatului gras non-alcoolic a crescut îngrijorător în ultimii zeci de ani.

Această afecțiune este strâns legată de obezitatea abdominală, dislipidemie și diabet.

Cercetătorii susțin că pierderea în greutate, și în mod special reducerea grăsimii corporale, reprezintă o strategie-cheie în tratarea acestei boli, întrucât ajută la îmbunătățirea sensibilității la insulină, reduce cantitatea de lipide acumulate în ficat și poate preveni sau încetini progresia bolii.

Usturoiul reduce grăsimea corpului:

Usturoiul este unul din cele mai eficiente remedii pentru reducerea grăsimilor din sânge (colesterol și trigliceride) și a tensiunii arteriale, datorită compușilor organo-sulfurici conținuți.

Studiile experimentale au arătat că usturoiul are de asemenea proprietăți anti-obezitate, datorate proprietăților sale termogene.

Compușii regăsiți în usturoi cresc consumul de energie și reduc masa adipoasă (grăsimea corporală).

La acest studiu au participat 110 de persoane cu boala ficatului gras non-alcoolic, împărțite în mod aleatoriu în două grupuri: grupul de intervenție și grupul de control.

Studiul a fost unul randomizat, dublu-orb, placebo-controlat. Grupul de intervenție a primit câte 2 comprimate cu usturoi pe zi, conținând câte 400 mg de pudră de usturoi, iar grupul de control a primit comprimate placebo.

După 15 săptămâni, persoanele care au primit pastile cu usturoi au avut o reducere semnificativă a greutății și a grăsimii corporale comparativ cu grupul de control: -2.6 la grupul de intervenție vs. -0,7 la grupul de control.

Reducerea masei de grăsime corporală nu a produs modificări în aportul de energie. Nu au fost semnalate reacții adverse.