Ulei de susan – merită să îl încerci, are beneficii extraordinare!

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de susan includ capacitatea de îmbunătățire a sănătății părului și a pieliireducerea tensiunii arteriale, menținerea oaselor puternice, menținerea sănătății inimii, gestionarea anxietății și a depresiei, vindecarea problemelor dentare, prevenirea cancerului și reducerea inflamațiilor.
Este utilizat la gătit, cel mai frecvent în bucătăriile asiatice, chinezești, japoneze și sud-asiatice, precum și în bucătăria din Orientul Mijlociu.
Uleiul de susan este utilizat în practicile de masaj, datorită efectelor sale benefice asupra corpului și a pielii, fiind extrem de căutat pentru diverse produse cosmetice.
Cantitatea impresionantă de vitamine, minerale, compuși organici și alte componente benefice din acest ulei îl face să fie considerat atât de sănătos.
Uleiul de susan a fost folosit, în mod tradițional, pentru a îmbunătăți sănătatea părului. Acesta ajută la menținerea pigmentului natural al părului și, de asemenea, la minimizarea căderii. În plus, efectele anti-bacteriene ale uleiului pot ajuta la eliminarea agenților patogeni sau a corpurilor străine care pot ataca scalpul sau părul.
Uleiul de susan este bogat în zinc, fiind una dintre cele mai importante minerale pentru piele. Crește elasticitatea și netezește pielea, ajutând la reducerea aspectului petelor de vârstă și la eliminarea condițiilor cutanate, inclusiv îmbătrânirea prematură. Acesta poate fi folosit și ca agent de protecție solară, deoarece creează un strat protector pe piele, un mod eficient de a proteja corpul de substanțele străine sau toxine. În unele culturi, uleiul de susan a fost folosit chiar și pentru a trata bolile fungice de piele.
Ca majoritatea uleiurilor vegetale, uleiul de susan este util și delicios, datorită conținutului său de acizi grași. Uleiul de susan conține o gamă largă de acizi polinesaturați, inclusiv sesamol și sesamină. Aceste substanțe mențin sistemul cardiovascular puternic și mențin un nivel scăzut al colesterolului. Aceasta înseamnă că sunteți mai bine protejați de infarct miocardic și de accidentele vasculare cerebrale dacă adăugați ulei de susan în dieta dumneavoastră.

Cuprul, zincul și calciul sunt cele trei minerale care fac parte integrată din procesul de creștere a oaselor, ceea ce înseamnă că prin menținerea unui nivel adecvat de ulei de susan, puteți contribui la mărirea ratei creșterii și dezvoltării osoase, precum și accelerarea vindecării leziunilor osoase. Odată cu înaintarea în vârstă, acest ulei vă poate ajuta să evitați osteoporoza și diferite alte deficiențe ale oaselor legate de vârstă.
Tirozina din uleiul de susan a fost direct legată de activitatea serotoninei și eliberarea acesteia, ceea ce ajută la stimularea stării de spirit prin inundarea corpului cu enzime și hormoni care fac o persoană să se simtă fericită. Cu alte cuvinte, atunci când suferiți de anxietate sau depresie, uleiul de susan vă poate ajuta să vă dați un impuls pozitiv în direcția cea bună și să vă schimbați starea de spirit.
Uleiul de susan este recomandat și de medicii stomatologi. Efectele sale puternice anti-bacteriene sunt principalele motive pentru folosirea în sănătatea dentară.
Uleiul de susan conține un compus organic numit fitat, care a fost direct legat de o reducere a dezvoltării cancerului. În plus, nivelul de magneziu din uleiul de susan este neobișnuit de ridicat, iar acest mineral esențial este direct legat de șansele scăzute de cancer colorectal. Conținutul de calciu este, de asemenea, foarte benefic pentru prevenirea cancerului de colon.
Conținutul ridicat de cupru și zinc face ca organismul să fie capabil să funcționeze la nivelurile sale optime, deoarece cuprul este necesar pentru producerea de globule roșii în sânge, asigurând un stil de viață mai sănătos.
Cuprul este o substanță natural antiinflamatoare și poate ajuta la reducerea inflamației și a disconfortului unor afecțiuni precum guta și artrita.
!!!Daca luați medicamente anticoagulante sau de subțiere a sângelui, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga uleiul de susan în dieta dumneavoastră. În caz contrar, bucurați-vă de uleiul de susan în orice fel vă place!