Ulei de cânepă: combate reumatismul şi obezitatea, osteoporoza, diabetul, depresia şi multe altele
Ulei de cânepă: potrivit specialiştilor în nutriţie, uleiul de cânepă conţine balanţa ideală de acizi graşi Omega-6 şi Omega-3.
Acizi-grasi-esentiali sunt consideraţi „grăsimi sănătoase“, necesari organismului uman, dar pe care acesta nu îi poate produce singur, aşa că trebuie să îi procure din mâncare.
Caracterul antiinflamator pe care-l exercită nutrimenţii existenţi în acizii graşi esenţiali, ajută la combaterea apariţiei premature a ridurilor, celulitei şi a pierderii elasticităţii pielii, dar şi la repararea ţesuturilor acesteia.
Ulei de cânepă: beneficii
Rezultatele cercetărilor clinice din ultimii ani indică faptul că acizii graşi se recomandă pentru prevenirea şi tratarea mai multor afecţiuni medicale, printre care:
- astmul-bronsic
- cancerul
- depresia
- diabetul
- diverse eczeme
- reduc hipertensiunea-arteriala
- osteoporoza
- reumatismul şi obezitatea
- scad colesterolul nociv
- întăresc sistemul imunitar
- diverse eczeme
- reduc hipertensiunea-arteriala
- osteoporoza
- reumatismul şi obezitatea
- scad colesterolul nociv
- întăresc sistemul imunitar
Acizii graşi se găsesc cu precădere în: cânepă,varza , spanac, conopidă, floarea soarelui, dovleac, rapiţă, nuci, soia, cod, ton, somon, broccoli,seminte-de-in
Acizii graşi Omega 3 sunt recunoscuţi ca fiind substanţele hrănitoare esenţiale pentru sănătatea şi frumuseţea pielii. Pe lângă prevenirea unor boli cronice, o dietă bogată în acizi graşi Omega 3 asigură menţinerea unui aspect frumos, tonic şi tânăr al pielii.
Acizii graşi Omega 3 au un rol important în funcţionarea tractului gastro-intestinal, în reglarea tensiunii arteriale, în procesul de coagulare a sângelui, în mecanismul alergiilor şi în producerea unor hormoni.
Esenţial este şi rolul de antiinflamator pe care aceşti acizi îl joacă în organism, reuşind să combată inflamaţiile fără a provoca reacţii adverse.