Tușești și nu poți să scapi de mucus? Sirop natural cu ceapă, miere și turmeric – Vindecă tusea și curăță plămânii

Tușești și nu poți să scapi de mucus? Avem un remediu eficient pentru tine: siropul cu miere și turmeric. Acest sirop poate vindeca tusea și poate curăța plămânii fumătorilor.

În cazul tusei acute, vei simți o ameliorare chiar din prima zi. Ce este atât de special la acest sirop? Conține o combinație de ingrediente, pe care sigur nu le-ai mai folosit niciodată împreună, dar care sunt foarte eficiente.

Beneficiile siropului:

  • Calmează rapid tusea
  • Curăță plămânii și bronhiile
  • Are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antivirale
  • Întărește sistemul imunitar

Din ce este compus siropul?

Turmericul este un condiment excelent care conține multe substanțe importante, cum ar fi minerale, vitamine și acizi grași omega-3. În plus, are proprietăți antibacteriene și antivirale extrem de puternice.

Ceapa și usturoiul au, de asemenea, efect anticancerigen. Poate îți mai amintești de ceaiul de ceapă pe care ți-l dădea mama în copilărie pentru a scăpa de tusea puternică. Ceapa poate ajuta la subțierea mucusului și la eliminarea resturilor din plămâni.

Ghimbirul funcționează la fel ca ceapa, iar mierea poate ajuta la regenerarea celulelor deteriorate din plămâni și la reducerea inflamației.

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 1 lingură turmeric, 200 gr ceapă
  • 2-3 cm rădăcină de ghimbir
  • 200 gr miere de albine
  • 500 ml apă

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert într-o oală și se adaugă ceapa tăiată felii, ghimbirul ras și turmericul. Se fierbe totul timp de 10-15 minute. Se oprește apoi focul și se lasă siropul la răcit. După ce siropul s-a mai răcit puțin, se adaugă mierea de albine. Siropul se păstrează la frigider.

Mod de utilizare:

Se consumă 2 linguri de sirop dimineața, pe stomacul gol și 2 linguri seara înainte de a merge la culcare. Siropul trebuie consumat cel puțin o săptămână, sau chiar mai mult, în funcție de starea plămânilor.

Chiar și atunci când tusea pare să se fi calmat, este bine să mai consumi câte o lingură de sirop câteva zile la rând. De asemenea, putem adăuga puțin sirop și zeamă de lămâie în ceai.

Sursa: kilocalorii.ro