Tinctura de arnică calmează durerile cauzate de stenoza (îngustarea) vaselor coronariene

Arnica este una din cele mai utile plante medicinale pentru farmacia casei. Funcționează ca remediu de prim ajutor în diverse situații: scrântiri, luații, vânătăi, dureri musculare, întinderi musculare, răni, arsuri, umflături, flebită superficială.

Este un bun antiinflamator în caz de mușcături de insecte și oase rupte. Terapeuta austriacă Maria Treben recomandă arnica și în angina pectorală.

Tinctura de arnica – leac pentru vase coronariene ingustate

Compresă cu tinctură de arnică pentru stenoza vaselor coronariene

În stenoza (îngustarea) vaselor coronariene se poate folosi sub formă de tinctură. Are un efect calmant imediat.

Tinctura de arnică se poate face în casă din petale de flori proaspete. Se umple un borcan pe trei sferturi cu petale de arnică și se completează cu rachiu de cereale de 40 de grade.

Se închide ermetic și se lasă la cald o perioadă de minim 14 zile.

După cele 2 săptămâni de macerare, se strecoară jumătate din cantitatea de alcool și se păstrează într-o sticluță închisă la culoare.

Peste plantele rămase în borcan se completează din nou cu alcool și se mai lasă la macerat.

Moduri de utilizare

Alcoolul irită pielea, de aceea este indicat ca înainte de aplicarea tincturii să ungeți regiunea pe care veți pune compresa cu cremă de gălbenele.

Umeziți o cârpă în tinctura de arnică și aplicați-o pe zona inimii.

Dacă nu aveți posibilitatea să culegeți flori de arnică direct din natură, puteți procura tinctura gata făcută de la magazinele naturiste.

Tincturile care au o concentrație de alcool de 75% trebuie diluate cu o cantitate egală de apă (fiartă în prealabil și răcită).

Un alt mod de a face o compresă cu arnică este să amestecați 1 lingură de tinctură de arnică și 2 căni de apă. În soluția rezultată se înmoaie un tifon și se aplică pe regiunile afectate.

Acest remediu ajut în durerile articulare, vânătăi și hematoame produse din cauza unor lovituri.

Atenție, arnica nu trebuie aplicată pe rănile deschise. De asemenea, este contraindicată intern, deoarece poate provoca intoxicații.

Vin de pătrunjel pentru angină pectorală

Un alt leac natural pentru angina pectorală este vinul din pătrunjel. Se iau 10 fire de pătrunjel, se toacă mărunt cu tot cu frunze și se pun într-un ibric.

Se adaugă 1 litru de vin natural (alb sau roșu) și 2 linguri de oțet natural de vin. Se pune pe foc și se fierbe 10 minute.

Se strecoară lichidul și se amestecă apoi cu 300 de grame de miere. Preparatul obținut se administrează zilnic, câte 2-3 linguri.