Super-băutura detoxifiantă pe care o prepari în numai câteva minute și care îți poate reda sănătatea de altădată

Dacă vă simțiți împovărat și lent, ar putea fi timpul să apelați la o băutură de detoxifiere, care vă ajută să vă curățați corpul și să vă simțiți întineriți.
Aceasta este o rețetă simplă de băutură care durează doar câteva minute pentru a fi pregătită și include ingrediente cheie pentru detoxifierea naturală, inclusiv suc de lămâie, oțet de mere, ghimbir, scorțișoară și ardei cayenne. Este atât revigorantă, cât și energizantă, așa că încercați-o astăzi pentru micul impuls de care avem nevoie toți din când în când.
 De ce să bei această băutură de detoxifiere?
Din păcate, este aproape imposibil să eviți substanțele chimice de zi cu zi care îți amenință sănătatea, mai ales când sunt ascunse în hainele, mobilierul, săpunurile și șampoanele noastre. În plus, suntem expuși în mod constant la poluanți de mediu și la substanțe chimice periculoase din alimente, cum ar fi metale grele, pesticide și conservanți.
Pentru a evita supraîncărcarea toxică care vă face să vă simțiți obosit, capricios, umflat și rău, este o idee grozavă să folosiți băuturi detoxifiante pentru a vă ajuta să vă curățați și să vă purificați corpul.
 Ingrediente cheie
Băutura de detoxifiere conține unele dintre cele mai bune ingrediente pentru detoxifiere. Oțetul de mere s- a dovedit că vă îmbunătățește metabolismul și funcția digestivă, în timp ce lucrează pentru a vă curăța ficatul și sistemul limfatic.
Sucul de lamaie are un efect alcalin asupra organismului si ajuta la reglarea nivelului pH-ului. Consumul  de apă cu lămâie sau adăugarea acesteia în băuturi și sucuri vă poate ajuta la creșterea nivelului de energie, la detoxifierea corpului, la menținerea pielii strălucitoare ( mulțumită vitaminei C ) și la îmbunătățirea funcției imunitare.
Scorțișoara, ardeiul cayenne și ghimbirul conțin compuși terapeutici care ajută la reducerea inflamației, ajută digestia și stimulează metabolismul, ceea ce este un pas util către pierderea în greutate. De aceea, consumul de ceai de ghimbir, de exemplu, este atât de popular. Conține compuși valoroși care îți stimulează sănătatea și promovează detoxifierea.
Un ingredient opțional pentru băutura dvs. de detoxifiere este mierea crudă. Aceasta adaugă puțină dulceață acestei băuturi în timp ce hrănește corpul cu antioxidanți .
 Informații nutriționale
Un pahar din băutura de detoxifiere făcută folosind această rețetă (cu miere) conține aproximativ următoarele:

– 48 de calorii
– 0,5 grame proteine
– 0,4 grame de grăsime
– 11 grame de carbohidrați
– 1,2 grame de fibre
– 6 grame zahăr
– 0,8 miligrame de mangan (47% DZR)
– 753 UI vitamina A (32% DZR)
– 13,3 miligrame de vitamina C (18% DZR)
– 0,07 miligrame de vitamina B6 (6 % DZR)
– 0,6 miligrame de vitamina E (4% DZR)
– 0,6 miligrame de fier (4% DZR)
– 0,3 miligrame de vitamina B3 (3% DZR)
– 10 miligrame de magneziu (3% DZR)
– 120 miligrame de potasiu (3% DZR)
– 0,02 miligrame de cupru (3% DZR)
 Cum să faci băutura secretă de detoxifiere
 Ingrediente
– 350-400 ml de apă caldă sau fierbinte
– 2 linguri otet de mere
– 2 linguri suc de lamaie
– ½ linguriță de ghimbir măcinat
– ¼ linguriță de scorțișoară
– 1 strop de piper cayenne
– 1 linguriță miere cruda (optional)
 Mod de preparare:
– Primul pas în prepararea băuturii de detoxifiere este să încălziți 350 – 400 ml de apă.
– Acum tot ce trebuie să faci este să adaugi ingredientele. Începeți prin a adăuga 2 linguri de oțet de mere în apa caldă.
– Apoi amestecați ½ până la 1 linguriță de ghimbir măcinat, ¼ de linguriță de scorțișoară și un strop de piper cayenne.
– Ultimele două ingrediente sunt 2 linguri de suc de lămâie și 1 linguriță de miere crudă, care este opțională, dar va adăuga puțină dulceață băuturii tale.
– Amestecă totul și băutura ta de detoxifiere este gata de băut.
Pentru o detoxifiere mai intensa, recomand sa bei aceasta băutura detox de trei ori pe zi cu aproximativ 20 de minute înainte de masă timp de două saptamâni pentru a elimina toxinele. Dacă sunteți în căutarea unei modalități rapide și ușoare de a vă curăța corpul și de a vă stimula energia, beți această băutură o dată pe zi înainte de micul dejun sau de prânz.