Sucul și siropul de gutui, cel mai bun remediu pentru tuse,gripa și răceala

Sucul și siropul de gutui, cel mai bun remediu pentru tuse,gripa și răceala

Beneficiile ceaiului din frunze de gutui – tratează afecțiunile ficatului și pancreasului
Sucul de gutui, dar și gutuile crude sunt cele mai bune pentru tratarea bolilor de ficat și pancreas. Sucul de gutui diluat cu suc de mere este foarte benefic pentru activitatea pancreasului.

În afecţiunile ficatului şi ale pancreasului, leacurile din gutui se numără printre cei mai buni aliaţi. Uşoara aciditate a fructelor, dar şi substanţele cu efect antioxidant stimulează funcţiile hepatice şi imunitatea.Cel mai bun tratament este sucul de gutui, din care se recomandă aproximativ un litru pe zi, timp de o lună – o lună şi jumătate. Pe lângă suc, piureul de gutui este un alt bun protector hepatic. Curăţă 2 gutui şi fierbe-le până devin moi. Pasează gutuile până obţii un piure, după care consumă cantitatea timp de o lună

Sucul de gutui – un remediu pentru răceli

Sucul de gutui este foarte popular datorită numeroaselor sale proprietăți de promovare a sănătății. Este recomandat în combaterea simptomelor răcelii și gripei, deoarece conține multă vitamina C. Susține imunitatea organismului și ajută în lupta împotriva răcelilor. Gutuia are și proprietăți calmante și calmante . Pregătirea sucului este foarte simplă și necesită puțin efort.

Cea mai bună rețetă de sirop de gutui

Siropul de gutui este o rețetă veche, cunoscută de toți bunicii. Băutura de sezon este una răcoritoare și plină de beneficii, dar mai ales delicioasă. Pentru prepararea siropului se folosesc: 1 kg de gutui, 1 litru de apă și 250 – 300 de gramde de zahăr, în funcție de gust.

Gutuile se curăță foarte bine cu un prosop de bucătărie, până când veți îndepărta tot puful. Apoi se spală cu apă rece și se decojec. Ulterior, tăiați fructele în felii subțiri și eliminați sâmburii, cotorul și codița.

Lăsați la fiert feliile de gutui, la foc mic, pentru aproximativ 50 – 60 de minute sau până când textura acestuia devine una groasă, în apă cu zahăr. Amestecul NU trebuie să dea în clocot. La final, când siropul s-a îngroșat, se ia de pe foc și se lasă la răcit, la temperatura camerei.

După ce s-a răcit se strecoară bine, pentru a îndepărta bucățile de fructe. Odată strecurat, scusul se mai lasă la fiert aproximativ 30 – 40 de minute, până când dă în clocot. Se răcește la temperatura camerei, iar apoi se toarnă în sticle.

Beneficiile siropului de gutui

Sirpoul de gutui nu este doar extrem de gustos, ci are și câteva beneficii pentru sănătate. Fiind fructe bogate în vitaminele A, B și C, dar și cu un conținut ridicat de fibre. Astfel în gutui se regăsește și un conținut semnificativ de potasiu, cupru, seleniu, zinc, fosfor, calciu, fier și magneziu.

Mai mult decât atât, gutuile au un conținut scăzut de grăsimi vegetale. Siropul de gutui are rol antiinflamator, aceste fructe având un conținut important de vitamina C. Această contribuie la întărirea sistemului imunitar, dar și la tratarea inflamațiilor

Citește și: Ceaiul de PORUMBE este foarte bun iarna