SIROPUL DE SOC și beneficiile lui- Are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare,ameliorează unele alergii și la îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar

Utilizări ale florilor de soc  Floarea de soc a fost utilizată în medicina tradițională din întreaga lume în multe culturi diferite datorită proprietăților sale antiseptice și antiinflamatoare.  Cele mai frecvente utilizări sunt pentru răceli și gripă, infecții ale sinusurilor și alte tulburări respiratorii. Ca supliment, florile de soc au, de asemenea, proprietăți diuretice și laxative și sunt utile pentru ameliorarea constipației ocazionale. Florile de soc au proprietăți antibacteriene și antivirale și pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea unor alergii și la îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar.

Siropul care se obţine din florile de soc în scop terapeutic are efecte:

  • diuretice
  • laxative
  • tonice
  • vitaminizante şi mineralizante
  • antiinflamatoare
  • galactogoge
  • detoxifiante

Siropul de soc este tonic şi reconfortant servit în scop gustativ diluat în apă, apă minerala, apă cu gheaţă.

In scop terapeutic 2-3 linguriţe de sirop într-un pahar cu apă, se beau 2-3 pahare pe zi:

  • are efecte vitaminizante, mineralizante
  • tonic nervos şi fizic
  • combate varsaturile pe fond nervos
  • stimulează activitatea rinichilor
  • combate infectii urinare
  • benefic în afecţiuni ale aparatului respirator
  • faringita
  • bronsita
  • ameliorează tusea
  • eficient şi în guta
  • reumatism
  • măreşte cantitatea de lapte la mamele care alăptează
  • ajută la eliminarea apei din ţesuturi
  • benefic în obezitate
  • este eficient în constipatie
  • proprietaţi laxative

Sirop de flori de soc: Preparare

Pentru a face sirop din flori de soc, aveţi nevoie de flori proaspete.

Asiguraţi-vă că florile sunt complet deschise – dacă sunt trecute sau îmbobocite, calitatea siropului este afectată.

Cel mai bine este să pregătiţi siropul în maximum 24 de ore de la culesul florilor.

Intr-un vas încăpător puneţi un kilogram de zahăr, cinci căni cu apă şi sucul de la o lămâie.

Fierbeţi siropul la foc mediu spre mare până când zaharul s-a dizolvat. După ce s-a dizolvat, mai lasaţi-l încă 5 minute.

Separat, într-un vas de inox puneţi florile curăţate de tulpini – aveţi nevoie de două căni de flori, si o lămâie feliată. Turnaţi peste acestea siropul fierbinte.

Amestecaţi uşor pentru a se omogeniza ingredientele, acoperiţi vasul cu un prosop şi lăsaţi-l într-un loc răcoros şi întunecat timp de 3-4 zile, amestecând siropul o dată pe zi.

Dacă îl lăsaţi mai puţin, siropul va fi mai puţin aromat, dacă îl lăsaţi mai mult de 4 zile, florile vor începe să fermenteze.

Siropul ar trebui să aibă o nuanţă aurie. Il strecuraţi într-o oală curată şi îl aduceţi la fierbere.

Intre timp sterilizaţi borcane sau sticle pentru a-l depozita. Este suficient să le spălaţi şi să le ţineţi în cuptor 15 minute la 150 grade Celsius.

Turnaţi siropul fierbinte în borcanele sterilizate şi depozitaţi-l într-un loc răcoros şi uscat.

Poate fi păstrat până la un an. După deschidere, păstraţi borcanul la frigider.