Salată cu ștevie și ouă – un miracol pentru sănătate, află si proprietațile șteviei

Ingrediente :

  • 3 ouă
  • 10-15 frunze de ștevie 
  • 1 morcov
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline 

Mod de preparare :

Pentru început, fierbe ouăle tari și apoi decojește-le. Rupe frunzele de ștevie în bucățele și taie legumele: ardeiul gras, morcovul și roșiile. Pune totul într-un castron și adaugă ouăle pe care le-ai tăiat în cubulețe.
Pune zeama de lămâie, sare, piper și ulei de măsline și amestecă bine. Poți adăuga ceapă verde, ridichi sau orice alte legume îți plac. Poți servi salata ca aperitiv, garnitură sau o poți mânca simplă, alături de o bucățică de brânză. 

Ștevie – beneficii și proprietăți 

Consumul de ștevie în perioada de vară, atunci când frunzele sunt tinere și planta se poate consuma în stare crudă este ideal pentru oricine. Printre beneficii se numără  acțiunea puternică de detoxificare, este un laxativ natural, ajută la recuperarea după diaree, previne scorbutul, ajută imunitatea și reduce inflamațiile și este ideală pentru vedere și piele.

Ce beneficii are ștevia?

Pe lângă faptul că este una dintre mâncărurile slabe în calorii, planta conține o cantitate mare de vitaminele C, A, E, K, dar și potasiu, fosfor, calciu, zinc, fier și proteine, potrivit studiilor.

În frunzele de ștevie se găsesc niveluri ridicate de acid oxalix, lucru care oferă o aromă de lămâie și aciditate. Conținutul de acid oxalic va fi redus, dacă ștevia este gătită.

Această plantă are multe beneficii pentru sănătate, ajutând la nivelul de energie și acționând ca o barieră împotriva bacteriilor. Este ideal să consumi verdețuri de primăvară, după perioada rece, când corpul are nevoie de mai multă energie și vitamine.