Reţeta profesorului Eugen Giurgiu, pentru o IMUNITATE de fier

Eugen Giurgiu este unul din cei mai mari cercetători în domeniul plantelor medicinale din România şi din Europa.

Doctor în biochimie, inventator de noi medicamente şi cadru universitar, Eugen Giurgiu a ajutat mii de bolnavi, a publicat cărţi cu tratamente pentru bolile de piele, cancere şi boli ginecologice.

Lucrările sale au fost editate în mii de exemplare şi continuă să se vândă într‑un număr destul de mare.

Din colecţia de remedii naturiste ale profesorului pentru întărirea imunităţii, ideale în sezonul rece, se numără şi cea cu echinacea (Echinacea purpurea), polen, lămâie şi miere.

Reţeta pentru imunitate

Într-un borcan de 800 g. se pun 2 sticluţe de tinctură de echinacea. Se adaugă 200 g. polen de albine (se sfărâmă fiecare grăuncior de polen) şi sucul de la 2 lămâi, bine filtrat.

Vasul se acoperă sau se închide ermetic timp de 2 ore. Ȋn continuare, borcanul se umple cu miere de albine. Se păstrează la rece, bine închis.

Se ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, astfel:

♣ cu 15-30 de minute înaintea meselor, în cazul în care aveţi greutate mai mare (taie pofta de mâncare)

♣ la 30 de minute după mese, dacă aveţi greutate normală sau mai mică.

Combinatia de echinacea, polen, miere si lamaie intareste imunitatea

Se consumă până la terminarea preparatului. Se poate consuma şi de către copii – 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Este util chiar şi femeilor însărcinate, spune specialistul.

Tratamentul se poate face de 2 ori pe an, iar în unele cazuri, chiar şi de mai multe ori.

Contraindicaţii: diabet.

Indicaţii terapeutice

Preparatul cu echinacea, polen, lămâie şi miere întăreşte imunitatea, prevenind infecţiile, răcelile, gripele, etc. Este un remediu foarte bun şi împotriva pneumoniei.

Echinacea prezintă, în primul rând, o acţiune imunostimulatoare, creşte imunitatea organismului, stimulând producţia de interferon şi limfocite. Are calităţi imunomodulatoare, antiseptice, depurative, este antifebrilă, antivirală şi antibacteriană. Totodată, scurtează perioada de convalescenţă.

Datorită numeroaselor vitamine, minerale şi aminoacizi din compoziţie, polenul are proprietăţi de întărire a sistemului imunitar, tratând şi prevenind astfel răcelile şi diverse infecţii.

Antiseptică şi astringentă, lămâia stimulează imunitatea organismului şi activează producţia de globule albe.

Mierea, unul dintre cele mai eficiente antibiotice din natură, are un puternic efect expectorant, emolient, antibacterian, imunostimulator, remineralizant şi antioxidant.