Pulbere de CĂTINĂ cu MIERE – un ENERGIZANT de excepție

Pulbere de CĂTINĂ cu MIERE – un ENERGIZANT de excepție. O combinație excelentă de super-alimente pe care o putem prepara singuri și consuma îndeosebi în sezonul rece este cătina cu miere. Spre deosebire de preparatul tradițional, care are la bază fructe de cătină macerate în miere, acesta folosește pulberea de cătină, care se omogenizează mai bine cu mierea.

Pasta rezultată este mai plăcută la gust și mai ușor de consumat, chiar și pentru copii. Cei cărora nu le place gustul acru-amărui al boabelor de cătină pot încerca această variantă. Pulberea de cătină se poate procura de la unele magazine naturiste, dar se găsește mai des pe Internet, în magazinele online.

Cea pe care am folosit-o la această rețetă este de la firma Herbavit. Un pachețel de 40 de grame costă în jur de 9 lei. Am comandat-o de aici.

Pulberea este obținută prin măcinarea fructelor de cătină uscate, în mod natural. Din 6 kg de cătină se obține circa 1 kg de pulbere. Acest preparat ajută la consolidarea sistemului imunitar. Are efecte tonice și energizante, motiv pentru care se recomandă a fi consumat în prima parte a zilei.

Cătina are proprietăți antiinflamatoare, antibiotice, nutritive și cicatrizante. Această pastă poate fi utilă persoanelor care suferă de:

  • anemie
  • anorexie
  • astenie
  • stres
  • afecțiuni digestive
  • probleme circulatorii
  • boli de ficat

Cătina aduce un aport deosebit de nutrienți în corp: vitaminele A, C, E, B1, B2, B6, B9, K, F și P. Este de asemenea bogată în antioxidanți (flavonoide și carotenoide), în microelemente și acizi grași esențiali. Mierea, la rândul ei, este o sursă bună de enzime și acizi organici, săruri minerale – calciu, fier, fosfor, potasiu, vitamine din grupul B.  

Consumul de cătină a fost asociat cu tonifierea sistemului cardiovascular, combaterea inflamațiilor, creșterea capacității intelectuale, mărirea rezistenței fizice, prevenirea infecțiilor, combaterea oboselii și a stresului, protejarea împotriva radiațiilor, ameliorarea efectelor secundare ale chimioterapiei.

Pulbere de cătină cu miere la borcan

Se poate folosi orice fel de miere. Dacă mierea este zaharisită sau prea solidă, se poate încălzi câteva secunde pe bain-marie, pentru a deveni lichidă și mai ușor de amestecat cu pudra de cătină. Are un gust dulce-acrișor foarte plăcut, și o consistență similară unui gem.

Se poate lua câte 1 linguriță, de 1-3 ori pe zi. Are efecte vitaminizante și imunostimulatoare extraordinare. Se poate folosi și ca pastă dulce pentru clătite sau alte deserturi de casă.

Acesta a fost articolul: Pulbere de CĂTINĂ cu MIERE – un ENERGIZANT de excepție..

CITEȘTE ȘI: Ceaiul de cătină – De ce ar trebui servit zilnic!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.