Oțet de mere de casă. Se dovedește de multe ori mai gustos decât din magazin

Oțetul de mere de casă este mult mai util și mai sigur decât cel cumpărat din magazin. Se prepară foarte ușor și nu necesită mult timp. Merele pentru oțet trebuie să fie de casă, de bună calitate și fără deteriorare.

O rețetă clasică de oțet de mere.

Ingrediente:

  • Mere 3 kg.;
  • Apa fiarta curata;
  • Zahăr granulat 300 gr.

Metoda de gătit:

  1. Merele se curăță și se curăță de miez și le freci pe răzătoarea cu găuri mari sau le răsuciți într-o mașină de tocat carne.
  2. Transferați piureul de mere într-o cratiță, adăugați zahăr, amestecați bine și turnați apă fierbinte la 70 de grade. Ar trebui să fie cu 2 cm mai sus decât piureul.
  3. Acoperiți tigaia cu tifon împăturit în mai multe straturi și fixate în jurul perimetrului cu o frânghie.
  4. Mutați tigaia într-o cameră în care temperatura ar trebui să fie în intervalul de la 17 0 C la 25 0 C și lăsați masa timp de 14 zile pentru fermentare și amestecați-o de cel puțin 2 ori pe zi.
  5. Se strecoară apoi lichidul printr-o sită fină, se pune o bucată de cârpă peste el, se acoperă ca înainte și se aduce înapoi în casă timp de 28 de zile.
  6. Când oțetul de mere este gata, devine limpede, bogat în culoarea chihlimbarului și are o aromă caracteristică de mere.
  7. Turnați oțetul în borcane de sticlă sterile, închideți capacele și păstrați la frigider.