O rețetă de ceai împotriva picioarelor umflate care datează încă de pe vremea lui Hipocrate

Dacă ați avut vreodată umflături la picioare (sau mâini), știți cât de dureros poate fi. Nu trebuie să suportați o astfel de afecțiune și poate fi dureros și chiar dăunător – prin urmare, este nevoie să aflați motivele și să începeți tratamentul!

Dar pentru început, câteva noțiuni generale despre această afecțiune

De unde provine edemul ?

Edemul apare de obicei datorită retenției de lichide în țesuturi. Există mai multe motive pentru aceasta:

  • 1. Un stil de viață sedentar (stai mult timp sau stai într-o poziție);
  • 2. Consumul unui număr mare de semifabricate și alimente sărate;
  • 3. Circulație slabă;
  • 4. PMS;
  • 5. Efectele secundare ale anumitor medicamente;
  • 6. Sarcina.

Adesea, poate apărea o ușoară umflare în timpul sarcinii – după o ședere pe scaun prelungită sau în picioare în timpul zilei. Acest lucru este considerat acceptabil. Dar edemul apărut cronic la nivelul picioarelor si gleznelor poate semnala afecțiuni mult mai grave – insuficienta renala, cardiaca sau hepatica. În acest caz, cel mai bine este să consultați un medic.

Cu toate acestea, dacă umflarea picioarelor sau a mâinilor apare rar, puteți încerca să le tratați acasă natural. Există un remediu eficient pentru a ajuta la reducerea umflăturii și la eliminarea excesului de lichid. Acesta este pătrunjelul.

MEDICAMENTUL RECOMANDAT DE HIPPOCRATE

După cum știți, există două tipuri de pătrunjel: creț și italian. Primul este mai fraged, iar ultimul este mai aromat. Pătrunjelul este adesea folosit pentru a decora supele. De regulă, îl scoatem din farfurie și îl punem deoparte.

Cercetările arată că pătrunjelul protejează împotriva unei varietăți de afecțiuni, cum ar fi tulburările digestive, tulburările urinare, astmul și alergiile, și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea sănătății oaselor și chiar ameliorarea bronșitei.

În antichitate, Hipocrate însuși recomanda utilizarea pătrunjelului pentru tratamentul pietrelor la rinichi și reumatism. A fost considerat un diuretic excelent care ajută rinichii să elimine excesul de lichid din corp.

Studiile moderne arată că pătrunjelul, spre deosebire de diureticele farmaceutice tradiționale, nu reduce nivelul de sodiu și potasiu din organism. De asemenea, poate reduce tensiunea arterială.

Rețetă de ceai de pătrunjel pentru picioare umflate a Dr. John Christopher care consideră că, pentru a obține un efect maxim, trebuie să beți cel puțin 1,5 litri de ceai de pătrunjel puternic pe zi.

Dacă aveți o astfel de problemă, puteți crește doza și puteți bea o cană in fiecare oră. La pregătirea băuturii, medicul recomandă utilizarea frunzelor proaspete de culoare verde pal, precum și a rădăcinilor și semințelor acestei plante.

INSTRUCȚIUNI:

1. Tăiați mărunt frunzele și rădăcinile de pătrunjel

2. Puneți aproximativ 1/4 ceașcă de pătrunjel într-o strecurătoare de ceai.

3. Puneți o cană de apă clocotită în ea sau scufundați-o într-un ceainic.

4. Lăsați-l la infuzat 5-7 minute.

5. Scoateți strecurătorul sau strecurați ceaiul.

6. Adăugați miere, lămâie sau ghimbir (opțional pentru gust).

7. Pentru cel mai complet efect, beți ceaiul călduț.