IENUPĂRUL face minuni în GUTĂ: dizolvă rapid acidul uric şi ajută la eliminarea lui masivă din organism

Guta (poliartrita gutoasă) este provocată de retenţia acidului uric în sânge.

Din această cauză se depun la încheieturi uraţii (formaţiuni calcaroase), care distrug osul şi cartilagiile, provocând excrescenţe dureroase, ajungându-se până la imobilitatea totală a respectivei articulaţii.

Se pare că fac această boală cei care mănâncă mai ales carne roşie de viţel şi de vită, marii băutori de cafea şi marii fumători.

Există plante cu efecte depurative, care ajută la eliminarea acidului uric din organism. Dintre cele mai eficiente merită amintit ienupărul:

Ienupărul (Juniperus communis)

Tinctură de ienupăr

Tinctura de ienupăr stimulează foarte puternic activitatea rinichilor, ajutând la eliminarea rapidă a acidului uric şi prevenind formarea litiazei renale.

  • Reţeta

Boabele uscate de ienupăr se mărunţesc fin cu ajutorul râşniței electrice de cafea sau în piuă.

Se adaugă  15 linguri de pulbere într-un borcan, adăugându-se apoi 2 pahare de alcool alimentar (90-96 grade) şi 1 pahar de apă, amestecându-se totul cât mai bine.

Se închide borcanul şi se lasă totul la macerat vreme de 10 zile, după care tinctura obţinută se filtrează prin tifon şi se păstrează în sticluţe mici, închise la culoare.

  • Administrare

Se ia câte 1 linguriţă de tinctură diluată în 100 ml. apă, de 3-4 ori pe zi, în cure de 14 zile, urmate de 7 zile de pauză.

Ienuparul ajuta la eliminarea rapida a acidului uric

Infuzie de ienupăr

Are un puternic efect depurativ şi antiinflamator. Dizolvă acidul uric din organism şi ajută la eliminarea lui masivă prin urină. Tratamentul cu infuzie de ienupăr este valabil nu doar pentru gută, ci şi pentru afecţiunile reumatice şi tratarea cu succes a litiazei renale cu uraţi.

  • Reţeta

Se adaugă 3-4 linguriţe de boabe de ienupăr, mărunţite, în jumătate de litru de apă, şi se lasă la macerat vreme de 8-10 ore, după care se filtrează.

Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă jumătate de litru de apă, timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească şi se filtrează.

În final se amestecă cele două extracte, obţinându-se aproximativ 1 litru de infuzie.

  • Administrare

Se bea, zilnic, câte 1 litru de infuzie de ienupăr (treptat, pe parcursul zilei), în cure de 20 de zile, urmate de alte 20 de zile de pauză.

Precauţii, contraindicaţii

Se respectă dozele şi perioadele de administrare a remediilor pe bază de ienupăr. În caz contrar, o cură prea îndelungată cu ienupăr duce la pierderea potasiului din corp, la scăderea excesivă a glicemiei, la hipotensiune, la hipocalcemie.

Ienupărul este contraindicat în sarcină, alăptare, celor care vor să procreeze. Persoanele care deja suferă de infecţii renale vor lua cu prudenţă ienupărul pe cale internă – la început doar câte un sfert din doza zilnică recomandată (dacă apar efecte adverse, tratamentul se întrerupe).