Ghimbir, scorțișoară, cuișoare – ceai cu efecte uimitoare

Ghimbirulscortisoara si cuisoarele reprezinta o combinatie clasica in gastronomie, insa beneficiile acestei combinatii fabuloase merg mult mai departe de placerea gustului.Iata doar cateva dintre beneficiile acestei combinatii miraculoase:– sustine sanatatea sistemului imunitar si previne racelile si gripele;– ajuta digestia si stimuleaza absorbtia nutrientilor;– calmeaza crampele abdominale;– combate inflamatiile;– accelereaza metabolismul si este eficient in curele de slabire;– reduce nivelul de „colesterol rau” (LDL) si previne bolile cardiovasculare; scortisoara are proprietati antiinflamatorii, ajuta la curatarea si desfundarea vaselor de sange, fluidifica sangele si previne formarea cheagurilor, potrivit frunza-verde.ro.– eugenolul din cuisoare functioneaza de asemenea ca o substanta antiinflamatoare care poate reduce simptomele bolilor inflamatorii cu pana la 15-30 %. Cuisoarele contin de asemenea o varietate de flavonoide, inclusiv kaempferol si rhamnetin, care contribuie reducerea inflamatiilor.– calmeaza durerile asociate cu artritele; 

Ghimbirul bun în accelerarea metabolismului– are proprietati antioxidante;– reduce nivelul glicemiei si este recomandat pacientilor cu diabet;– sustine eliminarea toxinelor din organism;– calmeaza si imbunatateste capacitatea de concentrare;– cuisoarele sunt un bun antiseptic, antibacterian, antiinflamator, calmant si anticoagulant. au efecte bune impotriva infectiilor, inflamatiilor si formarea de cheaguri de sange.– Poate fi consumat inclusiv pentru ameliorarea problemelor digestive, cum este balonarea, flatulenta sau colita de putrefactie.– are proprietati antivirale si calmeaza simptomele racelilor si gripelor – dureri in gat, congestie nazala.Ceai rapid de ghimbir cu scortisoara si cuisoare pentru slabireAmestecul de ghimbir, cuisoare si scortisoara accelereaza metabolismul, stimuleaza arderea grasimilor, elimina toxinele din organism si grabeste, astfel, procesul de slabire.Cuisoarele contin o varietate de fitnutrienti, fibre alimentare, calciu, magneziu, mangan, acizi grasi Omega-3, vitamina K, fibre alimentare si vitamina C. 

Cum sa prepari ceaiul de ghimbir pentru vindecarea stomaculuiPrepara un ceai rapid – dureaza 3-5 minute – dintr-o lingurita de praf de scortisoara (poti folosi si batoane, insa e nevoie sa le lasi mai mult la fiert), 7-8 cuisoare, si o lingurita de praf de ghimbir. Bea o cana de ceai dimineata, pe stomacul gol, si una seara, inainte de culcare.Continua cura pentru cel putin doua saptamani.Ceai de ghimbir cu scortisoara si cuisoare pentru detoxifiere si imunizareIa-ti un pic de timp sa prepari un ceai ceva mai elaborat, pentru a profita la maxim de toate substantele active benefice din cele trei ingrediente. Curata o bucata de ghimbir de aproximativ 5 cm in lungime, tai-o in feliute si pune-o intr-o cratita. Adauga 2-3 batoane de scortisoara,jumatate de lingura de cuiaoare proaspat maruntite si un litru de apa si lasa-le la fiert la foc foarte mic pentru aproximativ 40 de minute*. Strecoara si consuma ceaiul fierbinte sau rece, 2-3 cani pe zi.*Pentru a grabi procesul de eliberare a substantelor active, da ghimbirul pe razatoare si rupe batonul de scortisoara in bucatele cat mai mici. In felul acesta poti micsora timpul de fierbere la jumatate.Ceaiul de ghimbir, scortisoara si cuisoare are un gust intens, usor dulceag datorita scortisoarei si usor intepator datorita ghimbirului. Daca nu il consumi ca parte a unei cure de slabire, poti adauga o lingura de miere pentru un gust mai placut. Altfel, il poti imbunatati cu zeama si/sau coaja de lamaie sau de portocala. Cumpara cuisoarele intregi, deoarece acestea au aroma mai puternica decat cele gata macinate. Pentru a vedea daca sunt proaspete, strange-le intre degete si asigura-te ca se elimina putin ulei.Zdrobeste cuisoarele chiar inainte de a le folosi, cu ajutorul unui mojar cu pistil sau intr-o rasnita de condimente. Este bine sa le macini in bucatele mici, nu sub forma de pudra, pentru a permite strecurarea lor cand prepari ceaiul.