Doar 1 lingură din acest remediu cu miere înainte de culcare va elimina toate toxinele intestinale și hepatice în timp ce dormi

De ce este util usturoiul și cum să-l consumăm? Aflați în rândurile următoare.

Este o sursă de vitamine A, complexul B și C. Oferă organismului minerale precum: mangan, fosfor, calciu, cupru, potasiu, fier. De asemenea, conține aminoacizi, uleiuri esențiale, glicozide și oligoelemente rare, dar importante, cum ar fi germaniu, seleniu și teluriu.

Compoziția fitochimică a usturoiului include antioxidantul allium, care este prezent și în ceapă și eșalotă. Usturoiul conține în mod surprinzător mai mult de 12 tipuri de antioxidanți. Este unul dintre puținele superalimente care nu își pierde proprietățile vindecătoare atunci când este gătit. Cu toate acestea, usturoiul crud are alte beneficii.

De ce este util usturoiul pentru organism?

Usturoiul are proprietăți antimicrobiene care ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor, ciupercilor, paraziților intestinali, virușilor etc. Are proprietăți naturale antibiotice și imunostimulatoare și este un antioxidant puternic care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism.

Anticoagulant

Usturoiul ajută la subțierea sângelui. Aceasta înseamnă că protejează împotriva trombozei și formării cheagurilor de sânge.

Previne cncerul

Proprietățile sale anticancerigene ajută la reducerea riscului de a dezvolta cancer, în special de stomac și de colon.

O raceala

Dacă simțiți că vă îmbolnăviți, mâncați un cățel sau doi de usturoi. Acționează ca un remediu împotriva răcelii, ajută la reducerea acumulării de infecții și ajută la accelerarea recuperării.

Colesterolul

Usturoiul reduce semnificativ oxidarea colesterolului din sange si formarea de placi in artere, reducand riscul bolilor de inima.

Diabet

Luați un cățel de usturoi în fiecare zi pentru a scădea nivelul zahărului din sânge.

Encefalită

Usturoiul luat în doze mai mari (sub supraveghere medicală) este cunoscut pentru a trata encefalita.

Infecție fungică

Sucul de usturoi crud este eficient în tratarea infecțiilor fungice. De asemenea, aplicați direct pe zona afectată pentru a calma mâncărimea.

Hipertensiune

Curățarea depozitelor arteriale ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

Ulcer la stomac

De asemenea, este eficient împotriva paraziților stomacali care provoacă ulcer peptic.

Purifică sângele

Compușii cu sulf din usturoi ajută foarte mult în procesul de detoxifiere a sângelui de toxine, plumb și alte metale grele.

Gaze

O cantitate mică de usturoi poate ajuta la eliminarea gazelor din stomac.

Elimina toxinele

Înainte de a merge la culcare, fă această poțiune magică: toacă mărunt 2 căței de usturoi proaspăt și lasă-i câteva minute în timp ce speli tabla de tăiat sau blenderul. Când usturoiul este tăiat, enzima allinaza este eliberată.

Acoperiți usturoiul cu apă. Puteți adăuga niște miere crudă dacă doriți. Se poate folosi si mierea de Manuka, mai ales daca ai o problema cu sinusurile, raceala sau gripa.

În timp ce dormi, usturoiul și mierea curăță și neutralizează toate toxinele, agenții cancerigeni, bacteriile dăunătoare, ciupercile și virușii înainte ca acestea să dăuneze celulelor tale sănătoase.

Compușii cu sulf din usturoi curăță ficatul și sângele de toxine, plumb și alte metale grele. Toate aceste substanțe care dăunează organismului vor fi „spălate” a doua zi.

Bea un pahar mare cu apă dimineața. Primul tău scaun va avea un miros puternic de usturoi și vei ști că substanțele nocive au fost eliminate din organism. Incearca-l!