Desert – prăjitura „krem a la krem”

Desert – prăjitura „krem a la krem”.

De ce ai nevoie:

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 2 linguri afinata

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krem a la Krem:

Prima data se pregateste blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand in continuare. La sfarsit se adauga si praful de Creme Ole, treptat, mixand bine dar la viteza mica pana se omogenizeaza.

Intr-o tava de marime potrivita, tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute la 180 de grade. Blatul este copt daca atunci cand il apesi cu degetul si adancitura dispare imediat. Daca adancitura ramane, mai trebuie lasat putin la cuptor. Cand e gata, se lasa blatul sa se raceasca.

Pentru crema: se amesteca frisca cu laptele intr-un bol, se adauga praful de Creme Ole de vanilie si se mixeaza cateva minute pana se intareste crema. Se intinde peste blatul racit si se niveleaza apoi se da la frigider.

Pentru glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca intr-o craticioara la foc potrivit pe aragaz sau intr0un bol in cuptorul cu microunde, se amesteca bine ingredientele, iar la sfarsit se adauga afinata. Se toarna glazura peste prajitura racita, apoi se da din nou la frigider pana se intareste glazura.

Se portioneaza si se serveste. Va garantez ca nu va puteti opri la o bucatica 🙂 Pofta buna!

Acesta a fost articolul: Desert – prăjitura „krem a la krem”

CITEȘTE ȘI: Prajitura cu nucă, caramel și foi de napolitane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.