De ce să pui un șervețel umed în mașina de spălat și încă 5 trucuri utile la spălare!

Mașina de spălat rufe este o adevărată comoară pentru fiecare gospodină. Nici măcar nu-mi imaginez cum spălau rufele mamele și bunicile noastre. Dar mă bucur foarte mult că astăzi nu mai trebuie să pierdem ore în șir cu spălarea. Ai apăsat pe câteva butoane și aparatul face totul pentru tine.

Și totuși, trebuie să recunoaștem că nici măcar mașinile de spălat de ultimă generație nu se descurcă întotdeauna cu firele de păr, blana de animale, puful sau tot felul de scame. Mai ales când vorbim de păturici și așternuturi pe care au stat animale.

Pentru a rezolva această problemă, unii oameni cumpără bile pentru îndepărtarea scamelor în timpul spălării. Însă acestea sunt mici, își pierd rapid eficiența, rămân agățate de haine și nu se mișcă în tambur, prin urmare, au acțiune locală. Și în ciuda promisiunilor, sunt cam de unică folosință. Dar nu te descuraja. Nu ai nevoie de ele. Pentru a scăpa definitiv de scame vei avea nevoie de…un șervețel umed.

De ce să pui un șervețel umed în mașina de spălat?

Răspunsul e la suprafață – în timpul spălării, șervețelul se mișcă aleatoriu în interiorul tamburului și adună toate firele de păr, blana de animale, scamele, puful, ațișoarele și alte resturi textile. În plus, acesta prelungește durata de viață a filtrelor, deoarece resturile murdare de pe haine se adună pe șervețel. Iar pe deasupra, el contribuie la distribuirea uniformă a detergentului de spălat, fapt care îți va permite să folosești mai puțin detergent.

Ce fel de șervețele să folosești?

Alege șervețele trainice, rezistente, care nu se rup cu una-cu două. NU folosi șervețele aromate, ca mirosul lor să nu se îmbibe în țesătură. Cea mai bună alegere sunt șervețelele antibacteriene fără miros. De asemenea, îți recomandăm să adaugi în mașina de spălat câteva cuburi de gheață. Cubulețele vor netezi cutele inestetice de pe haine, așa încât ele vor fi netede la uscare.

Ce altceva să mai pui în mașina de spălat?

– piper negru, deoarece el acționează ca un agent abraziv și dizolvă resturile de săpun de pe țesătură. Adevărul e că dacă rămân particule de detergent pe haine, atunci culorile se estompează în timpul clătirii, iar hainele se decolorează. Din fericire, o linguriță de piper, adăugată direct în tambur, va reda strălucirea de odinioară a hainelor tale.

– capsule pentru mașina de spălat, deoarece ele vor curăța tamburul de murdărie, depuneri și bacterii.

– o bilă confecționată din folie de aluminiu, deoarece va împiedica electrizarea hainelor.

– câteva pastile de aspirină, deoarece îndepărtează petele galbene de pe hainele albe.

– oțet, deoarece e util atât pentru haine, cât și pentru mașină. Mai multe despre beneficiile oțetului am scris în articolul de mai jos.