Află cum să scapi de negi, alunițe, papiloame și pete de vârstă !

Cum să scapi de negi, alunițe, papiloame și pete de vârstă

Vă prezentăm mai multe remedii populare care vă vor ajuta să vă rezolvați problemele de piele:

Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru și are multe funcții:

• previne infectiile

• păstrează temperatura corpului

• previne deshidratarea prin transportarea fluidelor în organism

• ajută să simți lucruri precum frigul, durerea și căldura

• produce vitamina D atunci când soarele strălucește pe piele

Majoritatea dintre noi, la un moment dat în viața noastră, pot suferi de anumite probleme ale pielii, cum ar fi alunițe, papiloame, acnee, pete de vârstă. Dezechilibrele hormonale sau modificările stilului de viață sunt principalele cauze ale acestor probleme.

În loc să folosiți produse cosmetice dăunătoare care vă pot ajuta să scăpați de aceste probleme, vă recomandăm să încercați remedii casnice, care sunt ușor de preparat și extrem de eficiente.

Vă prezentăm remedii naturale pentru a vă ajuta să vă rezolvați problemele de piele:

Semne de naștere

Alunițele sunt un tip de leziune care conține celule nevus cunoscute sub numele de melanocite. Ele rezultă de obicei din genetică sau expunerea excesivă la soare.

Iată câteva remedii naturale care vă pot ajuta să eliminați alunițele:

Usturoi

Înainte de a aplica usturoiul pe piele, este foarte important să protejați zona din jurul alunițelor cu jeleu de petrol sau bandă adezivă. Aplicați usturoiul stors pe aluniță, fixați-l cu un bandaj și lăsați-l să acționeze timp de 4 ore.   Pentru a obține cele mai bune rezultate, ar trebui să repetați această procedură în fiecare zi.

Puteți trata în mod eficient alunițele combinând ulei de ricin și bicarbonat de sodiu. Amestecați ingredientele pentru a face o pastă, aplicați amestecul pe aluniță, fixați-l cu un bandaj și lăsați-l să acționeze peste noapte.A doua zi dimineață, trebuie să îndepărtați bandajul și să clătiți bine cu apă. Această procedură trebuie repetată în fiecare seară până când vedeți rezultate pozitive.

Oțet de mere

Înmuiați o minge de bumbac în oțet de mere și aplicați-o pe aluniță. Asigurați-vă cu un bandaj și lăsați să acționeze timp de 8 ore. Repetați această procedură în mod regulat.

Negii

Cum să scapi de negi? Negii apar ca membrane mucoase sau mici nereguli la nivelul pielii. Există multe modalități de a trata negii, inclusiv înghețarea, acidul salicilic și banda adezivă.

Cum să scapi de negi. Metoda populară pentru negi:

Banane

Ar trebui să freci coji de banane pe veruc în fiecare noapte înainte de culcare. În doar 2 săptămâni, ar trebui să le puteți elimina.

Miere

Cum să scapi de negi? Aplicați miere pe neg, asigurați-o cu un bandaj și lăsați-o peste noapte. Această procedură va ajuta la îndepărtarea rapidă a verucilor și prevenirea reapariției acestora.

Oțet de mere

Oțetul de mere este, de asemenea, un remediu eficient pentru negi. Înmuiați un tampon de bumbac în oțet de mere, aplicați pe neg și lăsați-l peste noapte.

După 24 de ore, ar trebui să aplicați un nou tampon de bumbac înmuiat în oțet de mere. După un timp, veți observa cum negii încep să se micșoreze și să cadă.

Usturoi

Puteți elimina negii cu suc de usturoi într-o perioadă foarte scurtă de timp. Frecați suc de usturoi pe negi în fiecare seară înainte de culcare sau puteți aplica suc de usturoi pe negi de două ori pe zi.

Papiloame

Papiloamele sunt creșteri care apar de obicei la nivelul gâtului, axilelor, pleoapelor și pieptului superior. Le puteți îndepărta congelându-le.

Remedii naturale pentru a vă ajuta să eliminați papiloamele:

Oțet de mere

Înmuiați un tampon din bumbac în oțet de mere și aplicați-o pe papilom. În doar câteva zile, ea va dispărea.

Ulei de arbore de ceai.

Mai întâi, trebuie să înmuiați un tampon de bumbac în apă și apoi să adăugați câteva picături de ulei de arbore de ceai. Aplicați o minge de bumbac pe papilom și fixați-o cu un bandaj.

Repetați această procedură timp de 1 lună, de două ori pe zi, și veți vedea rezultate pozitive.

Bicarbonat de sodiu și ulei de ricin.

Combinați bicarbonatul de sodiu și uleiul de ricin pentru a face o pastă netedă. Aplicați amestecul direct pe papilom și acoperiți cu un bandaj.

Pentru cele mai bune rezultate, repetați procedura de 2-3 ori pe zi. Puteți păstra pasta în frigider timp de până la 2 zile.

Pete de vârstă.

Petele întunecate apar de obicei pe mâini, antebrațe și față. Îmbătrânirea expunerii la ficat și la soare sunt principalele cauze ale petelor întunecate.

Remedii naturale pentru petele întunecate:

Lămâie

Ar trebui să înmuiați o minge de bumbac cu suc de lămâie și să o aplicați pe pete întunecate. Vor dispărea în curând.

Aloe vera

Aplicați gel de aloe vera pe petele întunecate și lăsați-l să acționeze o jumătate de oră. Asigurați-vă că utilizați gel proaspăt din frunzele plantei.

Ceapa

Aplicați suc de ceapă pe petele întunecate folosind un tampon de bumbac. Lăsați-l să acționeze 10-15 minute. Ar trebui să repetați această procedură în fiecare zi până când vedeți o îmbunătățire.

Hrean

Combinați hreanul cu oțet și aplicați pasta pe pete întunecate în fiecare zi. Veți vedea rezultate pozitive în scurt timp.

Scrub de zahăr

Exfoliantul vă poate ajuta să desfaceți porii și să restabiliți aspectul sănătos al pielii. Combinați lămâia și zahărul pentru a face o pastă.

Folosiți un tampon de bumbac pentru a freca pasta pe zona afectată, apoi clătiți bine cu apă. Acest tratament vă va face pielea mai fină.