Consumul de curmale scade tensiunea, colesterolul și te protejează de boli vasculare

Consumul de curmale scade tensiunea, colesterolul și te protejează de boli vasculare

Curmalul este un palmier care crește și, mai ales, rodește în zonele calde, de la cele subtropicale și până la cele ecuatoriale. Face parte din familia aracaceelor, fiind originar din oazele Egiptului și ale Peninsulei Arabice.

Poate atinge înălţimea de 25 de metri. Este golaș până în vârf, unde sunt un mănunchi de frunze de doi-trei metri lungime fiecare.

Tulpina are scoarţa arămie, cu multe crăpături. Curmalele sunt produse de palmierii feminine, fiind niște fructe foarte hrănitoare.

De aici și importanța curmalelor în menținerea sănătății oamenilor, care, neobosiți, și au pus la treabă fantezia și în acest caz, realizând chiar și un vin de curmale. Uscate și prelucrate, curmalele sunt măcinate, rezultând o făină din care se face pâine.

Palmierul care face curmale este socotit un arbore legendar, o plantă magică, simbol al iubirii, al speranţei, al supravieţuirii.

Curmalele se consumă în primul rând ca atare, apoi în combinație cu lapte, ceai, cu alte băuturi, în care se înmoaie și devin delicioase. Din curmale se prepară și o infuzie.

ai putea citi:

Curmalele sunt o adevărată porție de sănătate! Consumate periodic, aceste fructe pot preveni accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord, hipertensiunea și hipercolesterolemia.

În plus, stimulează metabolismul mulțumită cantităților mari de nutrienți pe care le conțin. În continuare oferă un tablou mai detaliat al proprietăților benefice ale acestor fructe grozave.

8 efecte benefice ale curmalelor asupra sănătății

Conțin mult fier

Curmalele conțin cantități mari de fier, un mineral foarte necesar persoanelor anemice, copiilor în creștere și femeilor însărcinate, dar nu numai. Pentru suplimentarea aportului alimentar de fier, consumă cel puțin 100 de grame de curmale pe zi, cantitate care introduce în corp 0,9 mg din acest mineral, echivalentul a 11% din DZR.

Previn diareea

Curmalele conțin și cantități mari de potasiu, un mineral esențial care previne diareea prin echilibrarea florei intestinale benefice.

Rezolvă problemele de constipație

Nu numai că previn diareea, dar vindecă și constipația. Pentru reglarea tranzitului intestinal, ține o mână de curmale la înmuiat timp de 12 ore, apoi recoltează și bea apa în care au stat pentru un efect laxativ ușor.

Ajută la slăbit

Ca să vă curățați silueta, consumă pe stomacul gol. Ai grijă, totuși, să nu exagerezi, pentru că introduc în organism și zahăr.

Reduce colesterolul

Curmalele mai dețin și proprietatea de a echilibra colesterolul rău LDL prin curățarea vaselor sanguine și subțierea sângelui.

Întăresc inima

La fel ca mai sus, ține un pumn de curmale la înmuiat peste noapte. A doua zi, strecoară-le și îndepărtează-le semințele. Consumă apoi semințe recoltate fie ca atare, fie măcinate și amestecate cu apă.

Coboară tensiune arterială

Doar 5 sau 6 curmale conțin aprox. 80 de mg de magneziu, un mineral deosebit de important pentru sănătatea vasculară. Pentru coborârea tensiunii arteriale, de regulă este suficientă o doză de 370 mg de magneziu.

Previn accidentele vasculare

După cum am amintit mai sus, curmalele abundă și în potasiu, minerale necesare întăririi sistemului nervos și prevenirii accidentelor vasculare cerebrale. Țintește zilnic spre o doză de 400 mg de potasiu pentru acest efect protector.