Cele mai comune 4 moduri prin care corpul tău încearcă să te avertizeze că ai CANCER

Având în vedere că un numar foarte mare de persoane mor de cancer în fiecare an, este firesc ca frica să ocupe un loc în mințile multor oameni, mai ales dacă există deja factori de risc.

Există multe lucruri pe care le putem face pentru a reduce considerabil riscul de a contracta cancer: dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate, reducerea stresului, mai mult timp în aer liber, menținerea greutății corporale adecvate etc.

Iată câteva semne de avertizare timpurie pe care nu trebuie să le ignorați; dacă ceva nu ți se pare „corect” sau „normal” , corpul tău încearcă să-ți spună ceva.

Dacă există cancer, cu cât este detectat mai repede, cu atât sunt mai mari șansele ca acesta să poată fi tratat eficient.

Mai bine vizitați medicul preventiv decât să nu mergeți și să găsiți mai târziu o boală gravă care necesită un tratament mai drastic și o mortalitate potențial mai mare.

1. Oboseală crescută.

Știm cum simte oboseala normală – chiar dacă trecem printr-un moment deosebit de stresant și dormim mai puțin decât de obicei, putem spune că suntem doar obosiți.

Cu toate acestea, dacă aveți oboseală cronică în timp, este un indiciu că ceva nu este în regulă. Dacă nu poți trece printr-o zi fără un pui de somn lung sau simți că ești pur și simplu lipsit de energie timp de câteva săptămâni, fără încetare, pot exista motive de îngrijorare

Când celulele încep să se înmulțească anormal, sistemul imunitar intră imediat în panică pentru a lupta împotriva lor, muncești din greu fără să știi.

Leucemia, colonul și cancerul de stomac se pot manifesta devreme în oboseală, unele cancere de colon și stomac încep cu sângerări interne, care ar provoca, de asemenea, epuizare.

2. Febra de grad scăzut persistentă.

O febră – chiar și una de grad scăzut – este un semn de infecție. Când sistemul imunitar luptă împotriva unui intrus de orice fel, se generează căldură și temperatura corpului va crește.

Dacă febra durează mai mult de 3 sau 4 zile și nu este însoțită de alte simptome obișnuite de virus sau infecție bacteriană, este înțelept să vă adresați medicului dumneavoastră.

Febra poate fi un semn precoce al limfoamelor și leucemiei, precum și a altor afecțiuni grave, cum ar fi infecția tractului urinar și tuberculoza.

CITEȘTE ȘI: Adio CANCER în 42 de zile. Medicul austriac care a vindecat peste 45.000 de persoane cu această rețetă

3. Probleme cu înghițitul.

Orice durere sau strângere persistentă în gură sau gât poate fi o indicație a cancerului precoce al gurii, gâtului sau esofagului.

Unele simptome ale bolii tiroidiene includ strângerea gâtului și o voce răgușită.

Leziuni ale buzelor care nu se vindecă, durerea în gât care durează mai mult de o săptămână sau care reapare și răgușeala consistentă a gâtului pot indica o problemă.

Desigur, sângerarea inexplicabilă de orice fel este cauza alarmelor – nu așteptați să fiți examinată. Utilizarea regulată a tutunului – fie că este fumat sau mestecat – crește foarte mult riscul de cancer al gurii și al esofagului.

4. Slăbire inexplicabilă.

Pierderea semnificativă în greutate fără modificări conștiente ale dietei și / sau nivelului de activitate necesită o vizită la furnizorul dvs. de asistență medicală.

Atunci când sistemul imunitar folosește o cantitate mare de energie pentru combaterea proliferării celulelor anormale (cancer), este posibil să observați pierderea în greutate.

Deseori pierderea în greutate este însoțită de pierderea poftei de mâncare – pur și simplu nu ai chef să mănânci. Puneți-i pe cei doi împreună și grăsimea începe să se ardă.

O regulă generală pentru pierderea semnificativă (neintenționată / inexplicabilă) în greutate este de zece kilograme sau cinci la sută din greutatea corporală în decurs de șase până la doisprezece luni.

Cu siguranță, dacă există și alte simptome ale unui lucru ieșit din comun, nu ezitați să consultați medicul.

CITEȘTE ȘI: Adio CANCER în 42 de zile. Medicul austriac care a vindecat peste 45.000 de persoane cu această rețetă