Cel mai bun mod de a păstra usturoiul. Poate minți așa ani de zile

Usturoiul recoltat adesea se strică chiar înainte de următoarea recoltă. Se dovedește că oricât de mult l-ai planta, stocurile putrezesc, devin mucegai sau se usucă, așa că trebuie să cumperi usturoi din magazin până la începutul verii sau chiar mai devreme. Pentru a nu se deteriora, trebuie depozitat corect. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de borcane de sticlă și tifon.

Băncile sunt sterilizate ca la conserve și uscate.

Usturoiul Cyxoy este așezat în borcane deasupra. Apoi se inchide cu tifon indoit in mai multe straturi.

Husa nu este pusă.
Borcanele cu usturoi sunt așezate într-un colț liber din bucătărie sau într-o altă cameră caldă unde se menține o temperatură pozitivă constantă. Nu trebuie să le puneți în pivniță și cu atât mai mult în frigider.

Pe măsură ce utilizați, usturoiul trebuie luat mai întâi dintr-un borcan, apoi după ce este gol din următorul. Se pastreaza mai bine in borcane pline.
Usturoiul conservat astfel va fi proaspăt chiar și în luna august a anului următor.