Ceaiul de Ciulin de Lapte ( armurariu ) – beneficii si proprietăți

Cele mai importante beneficii pentru sănătate ale ceaiului de armurariu (ciulin de lapte) includ vindecarea ficatului, reducerea inflamației, scăderea nivelului de colesterol , îmbunătățirea digestiei și detoxifierea organismului.

De asemenea, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea bolilor cronice. Această plantă este originară din regiunea mediteraneană , este destul de rezistentă și poate supraviețui în climat temperat și moderat, motiv pentru care se găsește acum în toată lumea.

Armurariul a fost utilizat în practici de medicină tradițională de mii de ani, datorită ingredientelor active puternice găsite în flori și semințe și continuă să fie o alegere preferată pentru persoanele care opteaza pentru un tratament naturist.

Consumul de ceai de armurariu este deosebit de eficient pentru persoanele care suferă de diabet , indigestie, artrită, anxietate și obezitate. Aceste efecte puternice se datorează prezenței silimarinei, ingredientului activ, precum și altor antioxidanți , vitamine și minerale.

Protejează ficatul
Ceaiul de armurariu (ciulin de lapte) este adesea prescris pentru tratamentele hepatice. Conține silimarină, un ingredient activ , care este compus din trei flavonoide diferite. Conform unui studiu publicat în Journal of Applied Toxicology, silimarina repara celulele hepatice si protejeaza impotriva leziunilor. Consorm mai multor studii, armurariul este utilizat si pentru ciroza ficatului.

Reduce inflamația
Acest ceai din plante are destul de multe proprietăți antiinflamatorii care pot ușura durerea artritei, gutei , durerilor de cap, migrenelor, durerilor, afecțiunilor articulare și tulburărilor stomacale.

Protejează sănătatea inimii
Ceaiul de armurariu (ciulin de lapte) este cunoscut pentru scaderea tensiunii arteriale și nivelul de colesterol , ceea ce ameliorează tensiunea și stresul asupra sistemului cardiovascular . Acest lucru poate reduce riscul de ateroscleroză , atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, precum și boli coronariene.

Pierdere în greutate
Mulți specialiști în pierderea în greutate recomandă ceai de armurariu pentru persoanele care încearcă să slăbească . Poate stimula metabolismul și poate suprima pofta de mâncare, crescând arderea pasivă a grăsimilor și ajutând oamenii să reziste la gustări între mese.

Reduce problemele digestive
Dacă suferiți de constipație , balonare, crampe sau flatulență în exces, ceaiul de armurariu vă poate optimiza sistemul digestiv, poate ameliora inflamația în țesuturile intestinale și vă poate asigura o absorbție adecvată de nutrienți.

Dezintoxică corpul
Prin îmbunătățirea sănătății și funcției ficatului, pe lângă faptul că este o substanță diuretică, ceaiul de armurariu (ciulin) este excelent pentru curățarea organismului și reducerea încordării asupra sistemelor renale și limfatice.
Creșterea urinării poate ajuta sănătatea rinichilor și vezicii urinare și poate elimina excesul de toxine, grăsimi, săruri și apă din organism.

Controlează diabetul
Proprietățile de reglare a zahărului din sânge ale ceaiului dearmurariu (ciulin de lapte) sunt extrem de importante pentru persoanele cu diabet zaharat. Conform unui studiu recent realizat de Phytomedicine: International Journal of Phytotherapy and Phytopharmacology, suplimentarea de ilymarin îmbunătățește nivelul de glucoză din sânge și profilurile lipidice ale pacienților cu diabet de tip 2.

Previne bolile cronice
Flavonoidele și alți antioxidanți găsiți în acest ceai sunt capabili să contracareze stresul oxidativ și activitatea radicalilor liberi din organism, care sunt responsabili de boli cronice, mutații celulare și apoptoză.
Nivelurile ridicate de antioxidanți îmbunătățesc sănătatea întregului corp și chiar pot încetini procesul de îmbătrânire!