Află acum cele 5 beneficii importante ale castravetelui !

Castravetele este membru al familiei Cucurbitaceae. Alți membri ai familiei includ dovlecei și diferite tipuri de pepene galben, inclusiv pepene amar. Castraveții furnizează diferiți nutrienți, dar sunt săraci în calorii, grăsimi, colesterol și sodiu.

Beneficii:

  • Hidratare:

Castraveții constau în mare parte din apă și conțin, de asemenea, electroliți importanți. Ele pot ajuta la prevenirea deshidratării pe timp cald sau după un antrenament.

  • Imunitatea oaselor:

Castravetii sunt foarte bogati in vitamika K

Vitamina K ajută la coagularea sângelui și poate sprijini sănătatea oaselor.

Este recomandat ca femeile sa consume 90g de castravezi zilnic, iar barbatii intre 120-135g.

  • Cancer:

Potrivit unui articol sursă de încredere din Jurnalul internațional al serviciilor de sănătate, cucurbitacinele pot ajuta la prevenirea cancerului prin oprirea reproducerii celulelor canceroase.

  • Diabet:

Castraveții pot juca un rol Sursă de încredere în controlul și prevenirea diabetului. Conține substanțe care pot ajuta la scăderea zahărului din sânge sau la oprirea creșterii prea mari a glicemiei.

O teorie este că cucurbitacinele din castraveți ajută la reglarea eliberării insulinei și a metabolismului glicogenului hepatic, un hormon cheie în procesarea zahărului din sânge.

  • Îngrijirea pielii

Unele cercetări au sugerat că nutrienții castraveților pot oferi beneficii pentru sănătatea pielii.

Aplicarea feliilor de castravete direct pe piele poate ajuta la răcirea și calmarea pielii și la reducerea umflăturilor și iritațiilor. Poate atenua arsurile solare. Așezate pe ochi, acestea pot ajuta la scăderea umflăturii dimineții.