CARTOF – leacuri băbești și tratamente

CARTOF – leacuri băbești și tratamente. Leacurile din bătrâni sunt mereu binevenite, mai ales dacă e sezonul de răceală şi gripă şi toată lumea în jurul tău are febră şi roşu în gât. Vezi care este remediul natural cu felii de cartof şi spirt care face minuni în caz de febră, răceală şi gripă.

Cartoful este circa 75-77% apă, iar restul sunt fibre, amidon şi vitamine şi minerale. Cartoful crud conţine cantităţi importante de vitamina B1, B2, B3, B6, provitamina A, vitamina K, vitamina C, fier, potasiu, magneziu, sulf, etc.

Dacă suferi de migrene sau te doare capul de la vremea rea, câteva felii de cartof crud te vor pune pe picioare. Leagă de frunte câteva felii de cartof nu foarte groase cu un tifon sau batic, bea un ceai cald şi calmant de tei sau muşeţel şi stai în pat cel puţin 20 de minute. Dacă răceala sau gripa nu dau semne de vindecare, fă o frecţie serioasă cu spirt medicinal şi bea suc de cartof crud.

Rade 2-3 cartofi medii pe răzătoarea mică, pune cartofii raşi într-un tifon curat şi stoarce bine zeama. Bea câte o ceşcuţă mică sau un sfert de cană, de două ori pe zi, în combinaţie cu frecţia cu spirt şi cataplasmele cu feliid e cartofi.

 Cartoful este un aliment minune, eficient în lupta contra virușilor.

Cartof ras în șosete

Spală cartoful înainte de a-l rade și apoi pune-l în șosete. Cartoful „trage răceala”, cum se spune, fiind eficient mai ales în tratarea febrei.

Carfoti ras la gât

Dacă ai gâtul inflamat, rade un cartof, pune-l în tifon și ține-l la gât câteva minute. Dacă faci asta în fiecare zi timp de câteva zile, vei scăpa de roșul din gât.

Cartof pentru combaterea durerilor de cap

Se taie câteva felii de cartof crud, se așază pe fruntea și tâmplele copilului, apoi se leagă cu o eșarfă sau fular.

Sucul de cartof

Pentru cine rezistă, sucul de cartof crud ajută în cazul unei răceli. Cartoful este circa 75-77% apă, iar restul sunt fibre, amidon și vitamine și minerale. Cartoful crud conține cantități importante de vitamina B1, B2, B3, B6, provitamină A, vitamină K, vitamină C, fier, potasiu și magneziu.

Acesta a fost articolul: CARTOF – leacuri băbești și tratamente.

CITEȘTE ȘI: Piperul negru – beneficii şi contraindicaţii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *