Berea protejează rinichii, scade colesterolul, întărește oasele și îmbunătățește memoria: Iată 10 motive pentru a vă răsfăța cu suc de aur!

Cu toții știm bine berea. Este o băutură alcoolică pe care o bem de obicei cu mese specifice. Acest lucru este valabil mai ales pentru oamenii din Europa. Berea are un conținut mai mare de proteine ​​și vitamine B decât vinul. Cantitatea de antioxidanți este comparabilă cu cea a vinului.

Hameiul, una dintre componentele principale ale berii, este o sursă extrem de bogată de flavonoide, care sunt antioxidanți foarte puternici. De asemenea, este bine să știm că berea este o sursă extrem de bună de minerale care joacă un rol important în multe procese metabolice. Când berea se bea într-o cantitate rezonabilă (vezi sfârșitul articolului), contribuie, fără îndoială, la consolidarea sănătății în mai multe moduri.

Protejează rinichii
Berea vă poate menține rinichii sănătoși. Studiul actual a arătat că berea are efecte benefice cu adevărat asupra rinichilor.

De fapt, o singură sticlă de bere (sau o bere de tracțiune) reduce riscul de calculi renali cu până la 40!

Scade colesterolul
De asemenea, berea poate reduce colesterolul din sânge. Trebuie să știți următoarele: Fibrele solubile găsite în bere scad semnificativ colesterolul LDL, colesterolul rău.

Furnizează vitamine din grupul B.
Berea crește nivelul vitaminelor B din organism. Potrivit experților, această băutură conține mai multe vitamine B importante, precum B1, B2, B6 și B12.

Cercetările arată, de asemenea, că consumatorii de bere au niveluri de vitamina B6 cu până la 30% mai mari decât persoanele care nu o consumă. Comparativ cu consumatorii de vin, acest nivel este de până la dublu!

De asemenea, nu uitați (în special vegetarienii) că berea este o sursă abundentă de vitamina B12 esențială.

Întărește oasele, previne osteoporoza
Bere pentru oase puternice! Da, studiile confirmă faptul că conținutul crescut de siliciu al berii contribuie în mod eficient la o densitate osoasă mai bună și previne astfel osteoporoza.

Elimină insomnia
Berea funcționează excelent împotriva insomniei. Acest lucru se datorează substanțelor lactoflavină și acid nicotinic, ambele abundente în bere și care pot promova un somn sănătos.

Potrivit experților, consumatorii de bere au un risc cu 40% până la 60% mai mic de atac de cord comparativ cu persoanele care nu o consumă.

Reduce riscul formării cheagurilor de sânge
Berea este, de asemenea, excelentă pentru prevenirea cheagurilor de sânge periculoase. Experții susțin că berea conține substanțe active care împiedică formarea cheagurilor de sânge. Acestea pot duce la tromboză care provoacă accident vascular cerebral sau alte complicații grave de sănătate.

Îmbunătățește memoria
Experții subliniază că berea are potențialul de a crește capacitatea memoriei tale.

Un studiu recent a arătat că consumatorii de bere au un risc mult mai mic de boală Alzheimer și demență decât cei care nu beau niciodată bere.

Reduce stresul
Această băutură este garantată pentru a vă ajuta să luptați împotriva stresului.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Montreal a descoperit că 2 pahare de bere pe zi (2 x 2,5 dcl) pot reduce stresul și sentimentele de anxietate la locul de muncă.

Desigur, este necesar să-l beți numai după programul de lucru, nu înainte sau în timpul acestuia.

Îmbunătățește calitatea pielii
Ultimul, dar nu mai puțin important beneficiu al consumului de bere este efectul său asupra pielii, care o face să arate mai tânără și mai frumoasă.

Experții confirmă faptul că unele vitamine din bere pot regenera pielea și, de asemenea, au un efect asupra pigmentării acesteia.

Cu berea, pielea ta devine mai fină și mai moale.

Din fericire, în curând va fi un weekend, așa că știi ce să faci. Mergeți seara la cea mai apropiată afacere. Dar doar una, maxim două!

Câte beri pe zi?
Cantitatea optimă este de 1 bere mică pe zi, maximum 1 bere mare, dar atenție, nu în fiecare zi! Cel mai bun lucru de făcut este să beți o bere în fiecare zi. Această cantitate de bere are cel mai eficient efect asupra inimii și a sistemului vascular și, astfel, prelungește viața.

Întunericul este și mai sănătos
Malțurile întunecate sunt utilizate în producția berii întunecate și sunt mai bogate în antioxidanți. Din acest punct de vedere, berea neagră este, prin urmare, mai favorabilă organismului – o curăță mai bine.