Aloe Vera – 3 calităţi vindecătoare

Aloe vera manifesta uimitoare actiuni vindecatoare, antiinflamatoare, antibacteriene, antioxidante, antivirale și antifungice. Citeste despre cele 3 calităti ale acestei plante.

In jurul anului 221 I.H. Hannibal ducea razboi pentru dominatia asupra zonelor din Africa de Nord, prospere in aloe vera. Nici nu este de mirare, daca luam in considerare potentialul tamaduitor pe care il are aceasta planta.  

Aloe vera este o planta cu frunze suculente, din familia crinilor. Exista peste 300 specii de aloe , insa varietatile din specia Aloe barbadensis par sa manifeste cele mai multe proprietati medicinale, conform studiilor.

Pana in prezent au fost identificati 75 de nutrienti in gelul continut de planta de aloe. Acesta contine vitaminele A, C, E, B1, B2, B3 (niacina), B6, colina, acid folic, alfa-tocoferol si beta caroten.  In plus, gelul de aloe gel si extractul din frunze contribuie la o mai buna absorbtie a vitaminelor C si E.

Aloe vera constituie o sursa pentru 19 dintre cei 20 de aminoacizi necesari si pentru 7 dintre cei 8 amino acizi esentiali. Planta mai contine enzime digestive precum amilaza, care desface amidonul si zaharul si lipaza, care descompune grasimile.

Aloe vera este folosita in scop medicinal de mii de ani. Se spune ca Hannibal a pornit un razboi in jurul anului 221 I.H. pentru a controla zona din Africa de Nord unde crestea planta. Aloe vera se foloseste in tratarea arsurilor, pierderea parului, acnee, infectii ale pielii, hemoroizi, sinuzita si dureri gastrointestinale. aloe vera vindeca vanataile, arsurile cauzate de razele X si muscaturile de insecte.

In epoca moderna planta de aloe a devenit un remediu popular pentru pielea uscata, psoriazis, precum si alte afectiuni ale pielii. Aloe vera manifesta uimitoare actiuni vindecatoare, antiinflamatorii, antibacteriene, antioxidante, antivirale si antifungice. 

Numeroase studii au demonstrat beneficiile plantei de aloe  Iata 7 dintre afectiunile pe care aceasta le poate trata. 

1. Imbatranirea pielii aloe vera

Aloe vera este un remediu consacrat pentru orice afectiune a pielii. Insa un studiu din 2009 a descoperit ca administrarea orala a gelului de aloe poate reduce ridurile faciale. In cadrul studiului, 30 de femei sanatoase peste 45 de ani au luat gel de aloe ca supliment. Un grup a luat o doza mai mica (1.200 mg/zi) si un al doilea grup a luat o doza mai concentrata (3.600 mg/zi).

Cercetatorii au evaluat semnele de imbatranire ale pielii la inceputul si la sfarsitul studiului. Dupa doar 90 de zile, acestia au observat ca ridurile faciale aveau un aspect imbunatatit la ambele grupuri. La grupul care a luat doza mai scazuta s-a observat si o imbunatatire a elasticitatii pielii.

Cum actioneaza aloe vera? Cercetatorii au descoperit ca mareste productia de colagen, lucru care duce la un suport mai bun pentru piele si diminueaza ridurile. Au mai descoperit si ca gelul de aloe reduce activitatea genei care contribuie la deteriorarea colagenului. 

2. Psoriazis

Cercetatorii suedezi au descoperit ca o crema cu aloe vera poate fi eficienta in tratarea psoriazisului. Acestia au desfasurat un studiu controlat cu placebo, dublu-orb, pe 60 de pacienti cu psoriazis. Pacientii au primit o crema cu extract de aloe vera (0.5%) sau o crema cu placebo, pe care au folosit-o de trei ori pe zi, timp de cinci zile consecutive pe saptamana. Studiul a durat 16 saptamani, cu doar 4 saptamani de tratament activ si 12 luni de evaluari. Pana la sfarsitul studiului, crema cu aloe vera a vindecat 25 dintre 30 pacienti cu psoriazis, sau 83.3%. Doar doi din 30 de pacienti din grupul cu placebo au fost vindecati, sau 6.6%.

3. Cancerul de piele

Datorita beneficiilor pe care le are pentru piele, aloe vera poate preveni si trata cancerul de piele. Un studiu de la Facultatea de Medicina a Universitatii din Belgrad a descoperit ca aloe vera si compusii acesteia pot impiedica multiplicarea celulelor canceroase ale pielii.

Cercetatorii au radiat celule umane de piele pentru a simula o deteriorare cauzata de soare si pentru a declansa procesul de multiplicare ce duce la tumori ale pielii. Au descoperit, astfel, ca prin tratarea celulelor cu aloe-emodin, un compus din aloe, stoparea procesului a fost semnificativa. Acest lucru a confirmat calitatea plantei de aloe de a opri formarea tumorii cauzate de expunerea la soare.

Capacitatea sa de combatere a cancerului nu se limiteaza doar la cel de piele. Studiile arata ca aloe vera poate ajuta si la prevenirea cancerului cervical. Un studiu publicat in Revista pacificului asiatic de prevenire a cancerului a aratat ca o crema cu aloe vera, curcumina, reetha si amla (firma “Basant”) este o terapie eficienta si sigura pentru eliminarea infectiei cu papillomavirus uman cervical (HPV).

Cercetatorii au studiat un grup de femei cu HPV care nu ajunsesera la o faza avansata de neoplazie cervicala (pre-cancer cervical). Dintre toate pacientele care au folosit crema vaginala Basant timp de 30 de zile consecutive, 87.7% au eliminat infectia cu HPV, comparativ cu 73.3% din grupul care a luat placebo.  

In plus, aloe imbunatateste efectele tratamentului la pacientii de cancer. Intr-un studiu, 240 pacienti cu tumori metastatice au primit aleatoriu chimioterapie sau chimio cu 10 ml de aloe administrat oral, de trei ori pe zi. Grupul cu aloe a prezentat o regresie semnificativa a tumorilor si rate de supravietuire mai bune pe parcursul a 3 ani. 

CITEȘTE ȘI:Pulbere de CĂTINĂ cu MIERE – un ENERGIZANT de excepție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.