Călcâiele albicioase, îngroșate și cu fisuri dureroase sunt atât o problemă estetică cât și o problemă de sănătate.

Fisurile la nivelul pielii călcâiului sunt o sursă de disconfort continuu și necesită un tratament eficient pentru că această problemă nu va trece de la sine.

Ulei de cocos

Înainte de culcare, picioarele se înmoaie în apă caldă și se frească cu un burete. Se usucă complet și se aplică uleiul de cocos în strat generos. Se pune o pereche de șosete curate din bumbac și, pentru un efect intensificat, se pot pune și 2 pungi de unică folosință, subțiri și curate, peste șosete. Ritualul se repetă timp de câteva nopți, până se ajunge la rezultatul dorit.

Miere de albine amestecată cu zeamă de lămâie

Se amestecă miere cu zeama de la 1-2 lămâi și se aplică direct pe pielea crăpată. Se pune o pereche de șosete și, pentru un efect mai intens, o pungă subțire și curată.

Aloe Vera

După ce picioarele se înmoaie în apă călduță, se aplică gelul proaspăt de Aloe. Se pun șosetele și se lasă peste noapte.

Apă de trandafir și glicerină

Această combinație este una dintre cele eficiente: glicerina face pielea mai fină iar apa de trandafir conține vitaminele A, B3, C, D și E și are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antiseptice. Ingredientele se amestecă bine, în cantități gale, și se aplică zilnic înainte de culcare, masând bine.

Ceară cu parafină

În cazul în care afecțiunea călcâielor este dureroasă și gravă, se recomandă acest tratament pentru a alina rapid durerile. Funcționează ca un emolient natural și face pielea mai fină. Se topește o bucată de ceară cu parafină pe baie de aburi și se adaugă 2 linguri de ulei de cocos.

Se amestecă bine, se lasă la răcorit până se formează o crustă fină deasupra. Se scufundă picioarele în acest amestec timp de 5-10 secunde după care se repetă de câteva ori sau până rămân câteva straturi de ceară pe piele.

Picioarele se înfășoară în folie de plastic și se lasă așa 15-30 de minute. Ulterior, folia se îndepărtează odată cu ceara de pe piele. Tratamentul se repetă 1-2 ori pe săptămână.

Este contraindicat persoanelor cu diabet sau circulația sanguină deficitară.