INCREDIBIL: 4 remedii naturale pentru eliminarea GRĂSIMILOR din FICAT

Iată un articol care arată cum să scapi de grăsimea de pe ficat. Știți că un exces de masă grasă în organul hepatic al corpului este comun și în același timp foarte periculos pentru sănătate?

Studiile au arătat că una din 5 persoane suferă de această afecțiune și majoritatea nici nu își dau seama.

Pentru a remedia acest lucru, o igienă dietetică bună este imperativă, fără a uita că există remedii naturale care ajută la eliminarea grăsimilor din ficat.

Oțet de mere

Oțetul de mere este unul dintre cele mai bune remedii pentru boli ale ficatului gras. Ajută la eliminarea grăsimilor acumulate în și în jurul ficatului și favorizează pierderea în greutate.

Un studiu din 2014 a investigat capacitatea potențială a oțetului de cidru de mere de a reduce grăsimile, cum ar fi colesterolul, trigliceridele la șoarecii care au fost hrăniți cu o dietă bogată în colesterol.

Sa descoperit că oțetul de mere protejează celulele sanguine, rinichii și ficatul de leziunile de oxidare și, de asemenea, scade nivelul lipidelor din sânge. De asemenea, a îmbunătățit nivelul enzimelor antioxidante.
În plus, încurajează funcționarea sănătoasă a ficatului și reduce inflamația ficatului.

  • • Adăugați 1 lingură de oțet de mere crud, nefiltrat, la un pahar de apă călduță.
  • • Opțional, adăugați puțină miere crudă.
  • • Bea-l de două ori pe zi, înainte de mese.
  • • Urmați acest remediu timp de câteva luni.

Atenție: oțetul de cidru de mere este acid, deci diluați-l înainte de utilizare așa cum s-a menționat mai sus.

Începeți mai întâi cu un volum mic (1 linguriță) de oțet de mere, apoi creșteți-l treptat până la 2 linguri, dacă corpul dumneavoastră este confortabil cu el. Nu-l luați în exces.

Un studiu publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics în 2005 a constatat că oțetul de mere poate provoca arsuri esofagiene la unii oameni care îl beau nediluat.

Poate interacționa cu alte medicamente eliberate pe bază de rețetă. Oțetul poate deteriora și smalțul dinților. Prin urmare, este bine să vă clătiți gura după ce ați băut.

Lămâie

Lămâile sunt esențiale nu numai la gătit, ci și în multe scopuri medicinale.

Lămâile conțin cantități mari de vitamina C, un antioxidant care ajută ficatul să producă enzime, inclusiv unul numit glutation. Glutationul, printre alte sarcini, neutralizează toxinele și, prin urmare, lămâile ajută la detoxifierea ficatului.

După cum arată cercetările, multe citrice sunt responsabile de beneficiile pentru sănătate ale lămâilor. Flavonoidele din uleiul de lămâie stimulează secreția sucurilor digestive precum bila și astfel ajută digestia.

Eriocitrina, principalul flavonoid din lămâie, s-a dovedit a avea un efect de scădere a lipidelor asupra colesterolului total, trigliceridelor și fosfolipidelor la șobolanii hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi și colesterol.

Un alt studiu publicat în 2014 a concluzionat că eriocitrina, un puternic antioxidant, repară afecțiunile ficatului gras cauzate de o dietă bogată în grăsimi la șobolani, stimulând celulele să producă noi mitocondrii.

Curcuma

Curcuma este un condiment care are nenumărate beneficii pentru sănătate. Are mai multă importanță decât pur și simplu ca element constitutiv al pudrei de curry. Bogat în antioxidanți valoroși, curcuma este un alt remediu eficient la domiciliu pentru afecțiunile ficatului gras.

Curcumina este principalul fitochimic găsit în turmeric, care îi conferă valoare medicinală. Un număr mare de dovezi experimentale indică faptul că curcumina are puterea de a modifica sistemul imunitar, precum și proprietățile antioxidante și antiinflamatorii.

Curcuma îmbunătățește capacitatea organismului de a digera grăsimile, astfel încât să nu se acumuleze în ficat. De asemenea, ajută procesul de detoxifiere a ficatului.
• Se amestecă ¼ linguriță de pulbere de curcuma în 1 până la 2 pahare de apă și se fierbe.
• Se bea de două ori pe zi, timp de câteva săptămâni.

Curcuma poate fi dificil de absorbit în organism. Se dizolvă cel mai bine într-un mediu care conține grăsimi, cum ar fi laptele. Puteți amesteca ½ linguriță de pudră de curcuma într-un pahar de lapte cald și să o beți o dată pe zi sau mai mult.

Suplimentele de turmeric sunt disponibile sub formă de capsulă și tinctură. Căutați un supliment standardizat care oferă factori precum piperul negru pentru a ajuta la absorbția acestuia.

Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina doza corectă pentru starea dumneavoastră.

Opriți-vă dacă există probleme precum scaune libere, dureri de stomac sau gaze excesive.

Lemn dulce

Puteți utiliza, de asemenea, lemn dulce pentru a trata problemele hepatice, cum ar fi bolile hepatice grase nealcoolice. Rădăcina de lemn dulce a fost folosită în medicina populară de foarte mult timp și acționează ca un expectorant de tuse pentru a ajuta la pierderea în greutate.

Se știe că prezintă efecte diuretice și antiinflamatorii. În plus, ajută la calmarea durerilor de stomac, ameliorarea oboselii, stimularea dispoziției pozitive și creșterea hipotensiunii.

De asemenea, este utilizat pentru tratarea afecțiunilor fizice, de la o răceală la o boală hepatică. Componentele biologic active ale lemnului dulce sunt lichiritine, lichiritigenină, acizi glicirizici și flavone.

  • Adăugați ½ linguriță de rădăcină de lemn dulce într-o cană de apă fierbinte. Acoperiți și lăsați să se absoarbă timp de 5 până la 10 minute.
  • Se filtrează, se adaugă puțină miere crudă și se bea acest ceai de 2 ori pe zi.
  • Alternativ, amestecați 1 lingură de pudră de lemn dulce și 2 lingurițe de miere și faceți acest amestec o dată pe zi timp de câteva săptămâni.
  • O altă opțiune este să adăugați 1 lingură de pudră de rădăcină de lemn dulce zilnic în smoothie sau suc.