Rostopasca este una din cele mai vechi și potente plante medicinale.

Este folosită în numeroase culturi și zone din lume.

Rostopasca ajuta in toate formele de cancer – dr. Constantin Parvu

ROSTOPASCA ÎN MEDICINA LUMII

În Rusia și statele balcanice, denumirea ei face referire la puterea sa curățitoare puternică.

De altfel, în perioada Evului Mediu, rostopasca era folosită în Europa pentru curățarea sângelui, vindecarea icterului, indigestiei și pietrelor la bilă.

Latino-americanii folosesc de asemenea rostopasca pentru problemele stomacului, ficatului, bilei și pielii.

Planta apare până și în medicina tradițională asiatică, unde este întrebuințată ca antiinflamator și detoxifiant, în tusea convulsivă și bronșită.

Descendenții din ruși au folosit-o ca depurativ în bolile canceroase.

Sunt consemnate și utilizările sale de ucrainenii din Bucovina sub formă de ceai în tratamentul cancerului.

În Bosnia și Herțegovina, rostopasca a fost folosită în cancerul pulmonar.

TRATEAZĂ CU SUCCES BOLILE HEPATO-BILIARE

Majoritatea autorilor vechi fac referire la eficiența sa în bolile hepato-biliare:

  • congestie hepatică
  • obstrucții hepatice
  • hepatite
  • icter
  • inflamarea căilor biliare
  • colici provocate de calculi biliari
  • spasme ale vezicii biliare

Ajută de asemenea în diverse afecțiuni datorate unor probleme la ficat sau bilă, precum:

  • retenție de apă, edeme
  • nevralgii supraorbitale
  • migrene, dureri de cap
  • dispepsie din cauza bilei
  • dureri abdominale, tulburări gastrointestinale din cauza unui ficat nefuncțional

În „Farmacopeea Britanică a Plantelor Medicinale” sunt menționate proprietățile sale spasmolitice, colagoge și diuretice.

Este recomandată în inflamația vezicii biliare și calculi biliari. În afecțiunile bilei se poate asocia cu păpădie în doze de 1-4 ml de tinctură sau extract lichid.

Rostopasca are de asemenea efecte detoxifiante, sedative ușoare, anticancerigene, antimicrobiene și antivirale.

ROSTOPASCA AJUTĂ ÎN TOATE FORMELE DE CANCER

Doctorul în biologie Constantin Pârvu îi atribuie acestei plante calitatea de a vindeca bolile canceroase.

Acesta afirmă că rostopasca este utilă în toate formele de cancer, datorită faptului că susține activitatea ficatului.

Procesul de vindecare a tumorilor suprasolicită acest organ.

Compușii din rostopască au fost studiați pe diferite linii de celule umane:

  • cancer hepatic
  • cancer mamar
  • cancer pulmonar
  • cancer gastric
  • cancer pancreatic
  • cancer de prostată
  • cancer cervical
  • cancer ovarian
  • carcinom esofagian scuamos
  • carcinom de colon
  • melanom
  • leucemie

Proprietățile sale anticancerigene (antiproliferative, pro-apoptotice și citotoxice) sunt bine documentate. Chiar mai bine decât cele hepatoprotectoare.

Ele se datorează în principal conținutului de alcaloizi (berberină, cheleritrină și sanguinarină).

Acești compuși interferează cu replicarea și divizarea celulelor canceroase. Combat cancerul prin apoptoză (moartea programată a celulelor maligne) sau prin stoparea procesului de înmulțire a celulelor canceroase.

Chelidonina din rostopască a demonstrat de asemenea efecte citostatice.

Un studiu din 1992 a arătat că decocotul de rostopască a degenerat țesutul canceros la pacienți cu carcinom cu celule scuamoase ale esofagului. Tratamentul a durat 14 zile.

Eficiența plantei a fost mai mare decât a medicamentului chimioterapic Ciclofosfamidă.

Cercetătorii notează că la proprietățile anticancerigene contribuie și cele imunomodulatoare și antiinflamatoare ale plantei (capacitatea de a inhiba inflamația excesivă și de a stimula răspundul imunitar).

TRATAMENT CU ROSTOPASCĂ PENTRU CANCER – REȚETA DE DR. CONSTANTIN PÂRVU

Dr. Pârvu ne oferă și o formă concretă de a folosi rostopasca în caz de cancer. Iată rețetă sa:

INGREDIENTE

  • 5 g de rostopască
  • 1 litru de apă
  • 200 g de miere polifloră (sau de salcâm)

MOD DE PREPARARE

Pentru această rețetă se folosesc atât frunze, cât și tulpini de rostopască.

Planta culeasă proaspăt se spală, se mărunțește și se lasă să se usuce.

Se pune într-o cratiță smălțuită și se toarnă peste ea apa clocotită. Se pune capacul și se lasă la infuzat peste noapte (12 ore).

Evitați vasele din metal la preparatele din rostopască.

Autorul recomandă prepararea infuziei de seara, la ora 18:00, iar filtrarea a doua zi dimineața, la ora 6:00.

După ce ați strecurat infuzia, adăugați mierea și amestecați bine, până când aceasta se dizolvă complet.

MOD DE ADMINISTRARE

Siropul de rostopască obținut se consumă zilnic, în doze mici și dese.

Se ia câte 1 lingură din oră în oră, 10-12 linguri pe zi. Nu contează momentul administrării, înainte sau după masă.

Prof. dr. Constantin Pârvu mărturisește că acest tratament a redat puterea vitală multor bolnavi de cancer, ajutându-i să poată lupta cu boala.

Cancerul este o maladie debilitantă. Prin stările de greață, rău general și lipsa poftei de mâncare, slăbește organismul.

Cei care au încercat tratamentul cu rostopască au avut parte de o revenire spectaculoasă, spune academicianul.

Botanistul Richard Whelan spune că pe durata tratamentului cu rostopască este important ca dieta să fie cât mai curată. Fără produse fast-food, prăjeli, grăsimi saturate, zahăr etc.

CONTRAINDICAȚII LA ROSTOPASCĂ

Atenție mare la doză! Rostopasca în cantități mari și pe termen lung dă toxicitate.

Nu este indicată în perioada sarcinii și alăptării, copiilor, tinerilor sau vârstnicilor.

Nu trebuie administrată în paralel cu alte medicamente care afectează ficatul.

Rostopasca poate reduce eficiența medicamentelor imunosupresive, datorită acțiunii sale imunostimulatoare.