10 plante indicate în bolile cardiovasculare

Pentru hipertensiune arterială, tensiune oscilantă, hipotensiune arterială cel mai eficient şi mai sigur medicament natural, este cel obţinut prin asocierea următoarelor 10 plante: rozmarin, sunătoare, ţelină, păducel, traista ciobanului, talpa gâştii, coacăzul negru, ruşcuţa de primăvară, saschiul și urzica moartă.

Curele cu aceste plante durează două luni, apoi se face o pauză de două săptămâni, după care se revine din nou. Licoarea obţinută din aceste plante este foarte eficientă în reglarea tensiunii arteriale, este în acelaşi timp şi un tonic cardiac şi vascular.

Iată câteva date referitoare la locul unde cresc acestea, cum se fac recoltarea lor şi în ce perioadă, unde se depozitează.

Listă plante

1.Rozmarinul creşte în partea de sud şi de vest a ţării. Iubeşte solurile bogate în calcar. Este şi o apreciată plantă meliferă. Mlădiţele proaspete se recoltează vara din iunie până în august, se usucă la umbră şi se păstrează în încăperi bine aerisite.

2.Sunătoarea este răspândită în regiunile de deal şi munte, în tăieturile din păduri, pe marginea drumurilor. Se recoltează tulpina cu flori şi frunze, fără partea lemnoasă din iunie până în august. Uscarea se face la umbră în bucheţele legate cu sfoară

3.Ţelina este cultivată în grădinile de legume de pe lângă casele oamenilor. Se recoltează atât frunzele cât şi rădăcina. Frunzele se pun la uscat la umbră sau se pot congela. Rădăcina se păstreză în pivniţe la loc rece.

4. Păducelul creşte la marginea pădurilor, în păşunile împădurite. De la păducel se folosesc. rădăcina, coaja, frunzele, florile, fructele. Florile se recoltează din aprilie până în mai, frunzele din aprilie până în august, fructele din septembrie până în octombrie. Este probabil planta cea mai studiată din lume şi cu efecte terapeutice multiple.

5. Traista ciobanului este răspândită în locurile cultivate şi necultivate de la câmpie şi deal. Planta se taie de la bază, cu rozeta de frunze cu tot din luna aprilie până în luna mai.Uscarea se face la umbră în straturi subţiri.

6. Talpa gâştii creşte în zona de câmpie şi deal, în locuri necultivate, pe lângă garduri.
Se recoltează vârfurile tulpinii şi ramurile laterale din iunie până în august. Se uscă la umbră în locuri aerisite.

7. Coacăzul negru este o plantă care se cultivă în grădini. De la el se folosesc frunzele şi fructele.Frunzele se usucă la umbră şi se depozitează în locuri bine aerisite.

Citește și: LEUȘTEANUL CU MIERE – un leac neștiut pentru bolile de piele, plămâni și ficat

8. Ruşcuţa de primăvară vegetează bine pe coastele abrupte, însorite, în păşuni şi fâneţe. Planta se recoltează întreagă în timpul înfloririi la 5 cm deasupra solului dinaprilie până în mai.Uscarea se face în poduri acoperite cu tablă.

9. Saschiul este întâlnit în pădurile de stejar şi fag în locuri umbroase din vestul ţării. Se recoltează partea aeriană tot timpul anului, se uscă la umbră, în straturi subţiri, în locuri bine aerate

10. Urzica moartă albă creşte în toată ţara, în locuri umbrite. Florile se recoltează din aprilie până în septembrie, se uscă la soare.

SURSA articol: 10 plante indicate în bolile cardiovasculare – Buzznews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.